StoryEditor
Društvena mrežauključi se i ti

I Davorin Rudolf pridružio se globalnoj kampanji ujedinjenoj u sada jedinoj ispravnoj odluci: ‘Dojmila me angažiranost, to je lijepo lice Splita‘

17. ožujka 2020. - 15:58
arhiva/Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Sigurni smo da ste već primijetili, Hanza Media se od ponedjeljka pridružila globalnoj kampanji #ostajemdoma te vas pozivamo da sukladno preporukama Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite i savjetima stručnjaka smanjite društvene kontakte te ako ste među onima koji su prisiljeni biti u samoizolaciji ili pripadate rizičnim skupinama da ostanete u sigurnosti svog doma.
#ostajemdoma je kampanja u koju su uključena naša izdanja i portali, Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Sportske novosti, Gloria i Gloria Glam.

Prvi ambasador #OSTANIDOMA iz naše redakcije je akademik Davorin Rudolf.

- Moja supruga i ja stariji smo ljudi, i čim smo čuli preporuku da ostanemo kod kuće, ušli smo u, rekao bih, dobrovoljnu izolaciju.
Već dva dana ne idemo nigdje, izlazimo jedino na balkon, a sin nam nabavlja i donosi sve potrebno. Nemamo namjeru ni ubuduće kršiti ovu preporuku dok upute ne budu drugačije.

Pratimo sve informacije i imam dojam da ova vladina liječnička ekipa, a i naša splitska, obavlja veoma savjesno i odgovorno svoj posao. I učinkoviti su, što je najvažnije.

Uz to, posebno me se dojmila angažiranost mladih Splićana, pripadnika Domovinskog rata i sportskih ekipa u pomaganju preseljenja bolnice Križine. To je lijepo lice Splita!

A kod kuće, uglavnom čitam. Čitam cijeli život i toliko toga je još ostalo nepročitano! I gledam televiziju. Svakako je nužno prilagoditi televizijski program novim okolnostima, sada nam treba dosta filmskog programa svih žanrova, osobito klasike, zabavnihfilmova i vesterna, koje osobno najviše volim.

Obaveza svih nas građana je pomoći u sprječavanju širenja zaraze. Zapravo, od nas se jako malo traži - da pazimo na higijenu, često peremo ruke, ne zalazimo u gužve...

Međutim, imamo obavezu i druge upozoriti, pa i educirati, paziti jedni na druge jer zakon ne može urediti svaki detalj.

Uključiti se možete i vi, osobno putem društvenih mreža:

Facebook: https://www.facebook.com/ostajemdoma/
Instagram: https://instagram.com/ostajemdoma?igshid=77q9vecu4hg8
Twitter: https://twitter.com/ostajemdoma

Uz odgovorno ponašanje, vjerujemo da ćemo brzo prebroditi aktualnu krizu.

Napominjemo, primijetite li neke od simptoma (najčešće zabilježeni su povišena tjelesna temperatura, kašalj, otežano disanje, bolovi u mišićima, umor i opća slabost te ostali simptomi slični gripi), da se bez odgode javite nadležnim službama zdravstvene zaštite te kontaktirate svoje nadređene s kojima ćete dogovoriti daljnji način rada, a u koordinaciji s kolegama iz Korporativnih poslova.

Služba za medicinu rada Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo upućuje da se s pitanjima o mogućoj zarazi javite direktno svom liječniku obiteljske medicine ili dežurnom epidemiologu u nadležnom zavodu za javno zdravstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2021 17:49