StoryEditor
Društvena mreža95. ROĐENDAN

‘Duboko smo dirnuti i to nas podsjeća da je Philip imao nevjerojatan utjecan na brojne ljude‘: kraljica poslala nježnu zahvalu i potpisala se na kraju na vrlo osoban način

Piše M.P.
21. travnja 2021. - 18:40

Kako bi obilježila 95. rođendan britanske kraljice, Buckinghamska palača objavila je danas njenu fotografiju, na kojoj je sama i nasmijana.

Kraljičin portret nastao je na nekom od prijašnjih službenih događanja, na kojima je Elizabeta II. nosila bordo komplet i kraljevski nakit, a popraćena je vrlo jednostavnim tekstom.


"Danas je kraljičin 95. rođendan. Kraljica je rođenda u 2:40 sati, 21. travnja 1926., na adresi Bruton Street 17, u Mayfair u Londonu.

Bila je prvo dijete vojvode i vojvotkinje od Yorka, koji su kasnije postali kralj George VI. i kraljica Elizabeta.

Ove godine njezino veličanstvo ostaje u dvorcu Windsor, u žalosti zbog smrti vojvode od Edinburgha", napisali su uz fotografiju nasmijane Elizabete II. kojom kao da su htjeli u ovim teškim trenucima pokazati optimističnu stranu, piše Gloria.

Dobre želje koje vrlo cijenim

Nedugo zatim, kraljica je objavila posebnu posvetu svim ljudima na svijetu. "Kraljičina poruka ljudima diljem svijeta koji su odali počast i poslali poruke sućuti nakon smrti vojvode od Edinburgha", stoji uz snimku kraljičina teksta.

image
Fotografija iz veljače 2020. godine tijekom otvaranja nove stanice u Norfolku
AFP


"Povodom svog 95. rođendana primila sam mnoge poruke s dobrim željama, koje vrlo cijenim. I dok smo kao obitelj u periodu velike žalosti, svima nama bila je utjeha vidjeti i čuti odavanja počasti mom suprugu, i iz Ujedinjenog Kraljevstva, zemalja Commonwealtha, i diljem svijeta.

Moja obitelj i ja htjeli bismo vam zahvaliti na svoj podršci i dobroti koja nam je iskazana proteklih dana. Duboko smo dirnuti i to nas dalje podsjeća da je Philip imao nevjerojatan utjecan na brojne ljude tijekom svog života", napisala je kraljica uz vrlo osobni potpis - "Elizabeth R".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 21:11