Mišljenja Parangall

Parangall

RUIZ Ruiz Radio Revolution

Izvođač: RUIZ
Album: Ruiz Radio Revolution
(Geenger Records)
Ocjena:  ****

Bubanj koji kao da je došao ravno sa sessiona Nirvane i Queens of the Stone Age, čvrsti bas koji zna i robusno zaorati duboku brazdu i odraditi melodijsku dionicu, te gitara koja pokriva cijeli zvučni spektar garažno-indie rock pa i hard rock riffova, pasaža oštrih poput oštrice žileta ili distorziranih “brundanja”, baš kao i dobar vokal te podatne melodije, apsolutna su “dobra vijest” na drugom albumu Ruiza.

Band koji je već stekao zavidnu reputaciju na slovensko-hrvatskoj indie/alter sceni, na albumu među 12 više no solidnih brojeva – unatoč “naslanjanjima” na neka rješenja koja su, posebice u ritam sekciji, proslavila i Gang Of Four i Red Hot Chili Peppers – ima i nekoliko apsolutnih bisera.

Jedan od njih je “Let’s Make A Sound” – sjajna dvoipominutna minijatura s iznimnim “kobainovskim” učinkom pjevača i gitarista Tomislava Šnidarića, odličnom melodijom, maštovitim riffom koji se doimlje kao ubrzani eho vremešnoga psihodeličnog zgoditka Pink Floyda “Send The Control To The Heart Of The Sun”, te “stone-rockerskim” solom koji bi mogao potpisati i sam Josh Homme.

To, naravno, nije sve jer u istoj su kategoriji sjajna adrenalinska “Hey I Can’t” i “Come On Baby”, garažna “Whatever Forever”, “Hello God”, koja priziva recepturu ranih i mladenački napaljenih Who, neodoljivo šarmantan “brzac” nazvan “Radiostar” te zaključna četverominutna “Now I Wanna Be You”.

Ne uloviti Ruiz uživo bio bi pravi zločin jer njihov nabrijani adrenalinski indie rock albuma “Ruiz Radio Revolution” u suočenju s publikom mora imati i golemu dodatnu vrijednost.

Naslovnica Parangall