Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Cibalija i Hajduk će postići više od dva gola

Polako se vraćamo domaćim temama i dilemama jer počinje prvo kolo HNL-a, starta poljsko, slovensko i mađarsko nogometno prvenstvo. Slaven će pobjediti Intera koji je ostao bez Nestorovskog (potpisao za Palermo) i stopera Marka Ćosića kojeg je prigrlio Hajduk.

I "farmaceute" su napustili Jambor, Ozobić, Rozman, Marcius, Paracki i Krizman, ali su se za razliku od Zaprešićana domaćini i pojačali u liku i djelu Gorana Zakarića i Mirka Ivanovskog.

U Splitu domaćin čiji igrači već sedam mjeseci nisu dobili plaću, dočekuju prebogatu i mirnu Rijeku. Na toj utakmci igram na pobjedu Rijeke koja je oslabljena odlaskom napadača Balaja u Terek i stopera Samardžića u Kinu, ali su dovoljno sposobni za pobjedu u Parku mladeži. Split su napustili Blagojević, Miljković, Galović, Vrgoč, Oremuš, Zagorac i ja ne vidim koji arhitekt može bez materijala (čitaj novca) napraviti rekonstrukciju.

Umorni Hajduk gostuje protiv Cibalije u Vinkovcima. Domaći igrači, a naročito Ivan Prskalo koje su iz Hajduka otpisali ne dajući mu pravu šansu, željno čekaju da krene na svoje poznatije i priznatije kolege. I u jednoj i u drugoj momčadi ima novih igrača koji se žele svidjeti treneru i publici pa na ovoj utakmici igram opciju - više od dva gola. A napominjem, da ni jednima ni drugima obrana nije jača strana.

Na utakmici kineske prve lige između Liaoninga i Shandong Lunenga igram na pobjedu gostiju koju je prije mjesec dana preuzeo trener-gubitnik Felix Magath. No problem je što su gosti doveli i talijanskog reprezentativca Graziana Pellea iz Southamptona za 40 milijuna eura te bivšeg napadača Newcastlea Papiss Demba Cissea. E sa njima dvojicom i Magathom gubitnikom ja ipak igram na njihovu pobjedu.

Na utakmici japanske druge lige između zadnje Kanazawe i Montedio Yamagate igram opciju više od dva gola. Gosti još mogu doseći mjesto koje mu daje za pravo da se nadaju prvoj ligi, a domaćini se imaju pravo nadati ostanku u toj ligi iako su sada predposlljednji. Obje ekipe igraju otvoren nogomet, nadam se da se baš sada neće zatvoriti.


Pet u glavu:

1. Slaven - Inter 1
2. Split - Rijeka 2
3. Cibalija - Hajduk više od dva gola
4. Liaoning - Shandong Luneng 2
5. Kanazawa - Montedio Yamagata više od dva gola

SRETNO!

Naslovnica Markov X