Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Trebamo izbjeći da o našem prolasku odlučuju Španjolci

Samo minuta i pol mi je nedostajala do prolaska moje prošle kolumne, ali je kao što znate Engleska - Rusija završila neriješeno, a moje snove i dobitak je uništio stoper CSK-a Vasili Berezutski. Je da čovjeku primarni zadatak nisu golovi, ali kada treba srušiti kolumnu i "izbiti" dobitak - tu je.

Čekaju nas novi zadaci i novi izazovi pa krenimo od utakmice Italija - Švedska i Češka - Hrvatska. I na jednoj i na drugoj utakmici igram da će biti postignuta dva do tri gola.

Talijani su za razliku od prošlih prvenstava mimo običaja, krenuli dobro i pobjedili favoriziranu Belgiju te su dokazali da su starci još uvijek bolji igrači od pijetlića koji nisu "zakukurikali" na toj utakmici.

Talijani su kalkulanti i nisam siguran da će jurišati po sva tri boda dok Šveđani nemaju izbora nakon remija sa Irskom nego se otvoriti i probati barem nešto ovdje ušićariti, ali do šansi jako teško dolaze.Ipak ovdje će pasti barem dva gola, a to je dovoljno da par prođe. Naravno ako Ibrahimović ne bude spavao kao prošli put.

Hrvatska je demolirala Tursku, a to nije okrunila golijadom. Protiv Češke koja je bolji protivnik od Terimovih "paša i vezira" ne smijemo ići na remi ili na bilo koju varijantu koja bi nas dovela do situacije da o našem prolasku odlučuje treća utakmica sa Španjolskom. Česi nemaju što čekati jer su izgubili prvi susret protiv Španjolske.

Ja mislim da nam nemaju snage nauditi, ali nisam siguran ni da ćemo mi pobjediti (Modrića nas tek treba uvjeriti da je dvaput-dvaput) pa igram ovu opciju - dva do tri gola.

Igram i pobjedu Belgije nad Irskom. De Bryne, Lukaku, Witsel, Fellaini i Hazard ostali su poprilično dužni navijačima i stručnom stožeru od utakmice sa Italijom i ovo im je zadnja šansa da se probude i pokušaju dohvatiti drugi krug. Inače ćemo za to društvo napisati:pojedinačno - violine, zajedno - trube!

U nedjelju će Rumunjska pobjediti Albaniju jer tom utakmicom jure poziciju kao najbolji treći, a možda dohvate i drugo mjesto u u grupi ako Francuzi budu ozbiljni i pobjede anemičnu Švicarsku. Po meni Rumunji nisu materijalizirali svoje dvije utakmice, naročito onu sa Francuskom gdje ne bi bilo nezasluženo da su dohvatili remi.

Albanci su malo dezorjentirani i obrana im nije baš najbolji dio momčadi. U biti obje ove ekipe su radne, s tim da a Rumunji ipak djeluju ozbiljnije, pogotovo pred golom protivnika.

Rusija igra važnu utakmicu sa Walesom, a i Baleovih momci moraju iz ove utakmici izvući dobar rezultat ako se žele nadati prolazu i popraviti štetu nakon nezaslužengo poraza od Engleske u zadnjim minutama utakmice.

Dakle i na ovoj utakmici igram opiju dva do tri gola jer obje su ekipe po vokaciji defanzivne, a moraju na kraju utakmice zaraditi akitivan rezultat.

Pet u glavu

1. Italija - Švedska dva do tri gola
2. Češka - Hrvatska dva do tri gola
3. Belgija - Irska 1
4. Rumunjska - Albanija 1
5. Rusija - Wales dva do tri gola

SRETNO!

Naslovnica Markov X