Mišljenja Markov X

Markov X

Marko Didić

Ako Modrić i Rakitić "nahrane" Mandžu, pobijedit ćemo Turke!

Nakon jednomjesečne pauze evo nas poštovani čitatelji opet sa vama!

Europsko prvenstvo počinje i nismo smjeli dozvoliti da ono prođe bez ove kolumne koju su mnogi gadili, ali bilo je i onih koji su cijenili neke dobre ideje ovog autora koje nažalost nisu doveli do punog dobitka.

Bukmjekeri se nisu nešto previše "itali" sa koeficijentima za EURO 2016 jer i oni znaju da su reprezentativci iscijeđeni kao naranče i da je umor i nedostatak vremena da se reprezentacije uigraju nekada jači argument od želje sa pobjedom.

Na otvaranju prvenstva igram na pobjedu Francuske protiv Rumunjske. Galski pijetlovi imaju odličnu reprezentaciju, domaćini su, a Rumunji igraju bez nekih velikih zvijezda. Ali igraju i odgovorno!

Griezmann, Giroud, Pogba, Payet i društvo će ovdje pobjediti, ali ne baš tako lako,pogotovo ako Giroudu"ponovi" svoje ne baš logične kretnje i poteze kojih je imao u Arsenalu i to u velikim količinama ove sezone. Osobno bi Karim Benzema za mene bio bolje rješenje, ali čovjeka i sve oko njega muče drugi problemi.

Švicarci će u subotu pobjediti Albaniju. Pod vodstvom Talijana De Biasija Albanci igraju zatvoreno, ali Švicarci su svojim kontrama i brzim miksevima u veznoj liniji i napadu lomili i jače protivnike. No neće baš to biti tako lako kako se misli, zato je i koeficijent na Švicarce 1,85.

Engleska će pobjediti Rusiju koja je oslabljena neigranjem Dzagoeva, Ceriseva i Denisova, dok je Gordi Albion sa odličnim bekovima Roseom i Clyneom, potetnim Allijem u sredini i špicevima Kaneom i Vardyem velika opasnost i za jače reprezentacije od Rusije.

Turci su nam velliki dužnici pa na toj utakmici igram na našu pobjedu. Moramo se čuvati njihovih prekida (pročitaj Ćorluka ovaj savjet) a naši veznjaci svojim tempom i ritmom moraju doći u situaicju da barem dva puta "nahrane" Mandžukića gol-loptom.

Kao i na prošlom Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, Mandžo neće zakazati. Koliko god slavili Modrića i Rakitića kao velikane nogometne igre, toliko od njih očekujemo da ovdje pokažu da to uistinu i jesu, a ne da budu kao na prošlom EP-u malo bolji od ostalih.

Njemačka će pobjediit Ukrajinu koja je dobar, ali ne i ravnopravan konkurent. Vezist Konoplyanka se nije baš naigrao u Sevilli, a Yarmolenko želi konačno u neki vleiki europski klub pa će tu biti motiva za njihovo pojedinačno dokazivanje što će njemački stroj itekako znati iskorisititi.

Pet u glavu:

1. Francuska - Rumunjska 1
2. Albanija - Švicarska 2
3. Engleska - Rusija 1
4. Turska - Hrvatska 2
5. Njemačka - Ukrajina 1

SRETNO!

Naslovnica Markov X