StoryEditor
KulturaTuga na Mirogoju

Suze za najvećim domaćim filmašem: uz obitelj, prijatelje i kolege na ispraćaj Branka Lustiga stigla brojna lica iz javnog života

25. studenog 2019. - 18:08

Prošlog tjedna u Zagrebu je preminuo sigurno najproslavljeniji hrvatski filmaš, producent i dobitnik Oscara, Branko Lustig. Umro je u 87. godini ostavivši iza sebe ožalošćenu obitelj, prijatelje i kolege.

Umro Branko Lustig: istaknuti filmski producent i dvostruki dobitnik Oscara napustio nas je u 87. godini; Njegovo iskustvo pomoglo je Spielbergu da snimi Schindlerovu listu

Njegov životni put fascinantan je, a da je ostavio traga na životima mnogih, dokazuju i današnji prizori s Mirogoja. Na zagrebačkom groblju okupili su se bliski ljudi, ali i državni vrh, brojna lica iz javnog života koja su svojim prisustvom htjela odati počast čovjeku koji je preživio Auschwitz.

Neutješna supruga Mirjana i kći Sara shrvane emocijama slušale su govor kolege Rade Šerbedžije, a filmaša se prisjetio između ostalih i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U krematorij je stigao i premijer Andrej Plenković, kao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Na posljednji ispraćaj stigli su i Miroslav Ćiro Blažević, Tihana Harapin Zelepugin, Jakov Sedlar i glumica Zrinka Cvitešić.

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 13:19