StoryEditorOCM
SlikarstvoMARTA MILATIĆ

Splitska slikarica otvara izložbu ‘Otok‘: Sinergija je to mojih portreta i glazbe pokojnog dide Antuna Milatića

Piše Ivana Kapetanović
23. svibnja 2023. - 16:06

Mlada splitska umjetnica hvarskih korijena, Marta Milatić, predstavit će se 28. svibnja u Jelsi na otoku Hvaru svojom drugom samostalnom izložbom pod nazivom „Otok“. Radi se o svojevrsnoj sinergiji portreta kojih je ona autorica, te glazbe koju je potpisao njezin pokojni djed Antun Milatić, skladatelj, glazbeni pedagog te jedan od pionira klapskog pjevanja.

Dosljedno slikajući u mediju laviranog akrila ova studentica 3. godine Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu na neki način oživljava prošlost, naše stare i njihov način življenja.

image
Žaklina Antonijević

‘Želja mi je bila povezati te dvije komponente, moje radove koji prezentiraju osobnu vizualizaciju tih enklava porubljenih morem i njezinih žitelja, a s druge strane glazbu pokojnog dide i obrade nekih njegovih skladbi’ kaže nam Marta Milatić.

Izložbu će u nedjelju u 20 sati na trgu sv. Ivana otvoriti kustosica galerije Kvart Vanda Franičević, a za glazbeni dio bit će zadužene njezine sestre Bonita, Klara, Antonia, ali i sama Marta, i klapa Plaža iz sv. Nedilje na Hvaru koja će izvesti skladbe pokojnog sumještanina Antuna Milatića.

Izložba ‘Otok’ bit će otvorena do 4. lipnja za posjetitelje, a događaj se odvija u sklopu Jelsa Wine, olive & heritage festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:18