StoryEditor
Slikarstvobosonog

Britanac slika na platnu velikom poput dva nogometna igrališta. Želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda i pomoći siromašnoj djeci

Piše H
28. rujna 2020. - 19:47

Britanski umjetnik Sacha Jafri već sedam mjeseci u hotelu u Dubaiju radi na slici na platnu velikoj poput dva nogometna igrališta, u želji da bude upisan u Guinnessovu knjigu rekorda i pomogne siromašnoj djeci.

Bosonog na šarenom platnu veličine oko 2000 četvornih metara, rastegnutom u poznatom hotelu u Dubaiju, Jafri želi srušiti svjetski rekord za najveću sliku na platnu i zaraditi novac koji bi bio namijenjen obrazovnim i zdravstvenim inicijativama za siromašnu djecu.

Sljedeći tjedan, nakon što završi rad na golemoj slici, ona će biti razrezana na 60 komada a on se nada dodatnim sredstvima kada dijelovi njegova "puta čovječanstva" budu stavljeni na dražbu u veljači 2021.
Kupci će "posjedovati dio najveće dosad stvorene slike, a osim toga imat će dio povijesti, dakle dio čovječanstva", rekao je umjetnik. Jafri radi na svojem umjetničkom djelu od početka pandemije koronavirusa u hotelu u kojem je zapeo nakon zatvaranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 20:16