StoryEditor
Ostalotri atraktivna recitala

Chernyavska, Dalibaltayan i Pečnik na pianu će Splićanima odsvirati program Mozarta, Beethovena, Schumanna, Liszta, Chopina, Debussyja, Berse i Wagnera

Piše Jasenka Leskur
15. siječnja 2020. - 08:00
Milana Chernyavska

U organizaciji Zimske Piano Loop akademije u splitsku Glazbenu školu Josipa Hatzea stižu tri renomirana glazbena pedagoga koji će od 13. do 20. siječnja aktivno vježbati s učenicima i studentima klavira, a ljubiteljima klasične glazbe priuštit će atraktivne koncerte.

Splitska publika u Muzeju grada Splita tako će moći uživati u tri pijanistička recitala na kojem nastupaju njemačka pijanistica ukrajinskih korijena Milana Chernyavska, armenski pijanist i profesor sa zagrebačke Muzičke akademije Ruben Dalibaltayan, te mlada zagrebačka pijanistica Mia Pečnik.


Prvi recital održat će renomirana pijanistica i pedagoginja Milana Chernyavska 15. siječnja u 18.30. U izvedbi djela W. A. Mozarta, L. van Beethovena i R. Schumanna, pijanistica će pokazati tehničko i muzikalno umijeće kojim je zaslužila brojne nagrade i priznanja.

 

Stimulirajući prostor

 

Vikend donosi dva jutarnja koncerta, koje organizatori osmišljavaju po uzoru na tradiciju održavanja matineja u kulturnim centrima Europe: mlada perspektivna pijanistica Mia Pečnik recital će održati 18. siječnja u 12.30, a u isto vrijeme sutradan nastupa Ruben Dalibaltayan. Splitskoj publici Mia Pečnik predstavit će se izvedbom djela C. Debussyja, C. Franka, F. Liszta i F. Chopina, dok su na programu recitala Rubena Dalibaltayana djela R. Schumanna, B. Berse, F. Liszta i R. Wagnera.


- Piano loop festival na ljetnom koncertnom ciklusu okuplja relevantna imena iz svijeta pijanizma, čineći Split prestižnom kulturnom destinacijom. Kao komplementarni aspekt festivala, Piano Loop akademija za svoju ishodišnu točku ima obrazovanje, koje u domeni pijanizma i glazbe generalno predstavlja cjeloživotni proces - navodi predsjednica Udruge Piano Projekt Vanesa Kleva Pleština, koja je u partnerstvu s Glazbenom školom J. Hatzea, gdje predaje klavir, krenula u organizaciju Zimske akademije.

 

Osam intenzivnih dana

 

- Zimska akademija kroz osam dana trajanja intenzivnih seminara, uz vodstvo renomiranih europskih pedagoga, uranja mlade u stimulirajući prostor inspiracije i vodstva kroz svaki aspekt koncertnog života. Programi su zamišljeni prije svega za mlade koji pred sebe postavljaju visoke zadatke oko sudjelovanja na zahtjevnim pijanističkim natjecanjima, te im je potrebna dodatna potpora u pripremi.


Ovim putem nastoji se premostiti jaz između rastućih potreba za internacionalno kompetitivnom razinom obrazovanja mladih studenata i vremenski ograničenih programa javnih institucija - veli Kleva Pleština. •

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 18:20