StoryEditor

NEKA OSTANE MEĐU NAMA Grlićev film na festivalu europskog filma u New Yorku

Piše PSD.
13. travnja 2012. - 19:08
Dugometražni igrani film "Neka ostane među nama" Rajka Grlića uvršten je u program festivala europskog filma "Disappearing Act IV", koji se održava od 11. do 22. travnja na nekoliko lokacija u New Yorku, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Organizatori festivala su Češki centar u New Yorku i Rumunjski kulturni institut u New Yorku, u suradnji s 23 europska kulturna instituta i veleposlanstva. U okviru festivala predstavit će se recentni filmovi iz 21 europske zemlje.

Film "Neka ostane među nama", nastao je prema scenariju Ante Tomića i redatelja, a u glavnim ulogama su Miki Manojlović, Bojan Navojec, Daria Lorenci i Ksenija Marinković.

Dosad je nagrađen, među ostalim, Kristalnim globusom za režiju i nagradom European Screens Label na festivalu u Karlovym Varyma, Velikom zlatnom arenom u Puli za najbolji film te s još šest Zlatnih arena i nagradom FEDEORA na 57. Festivalu igranog filma u Puli, posebnom nagradom žirija portugalskog festivala Festroia.

U okviru newyorškog festivala bit će prikazani još filmovi "Cinema Komunisto" Mile Turaljić iz Srbije, "Oča" Vlade Škafara iz Slovenije, estonsko-finski dokumentarni film "Disko i atomski rat" Jaaka Kilmija i Kiura Aarme, španjolski "Amador" Fernanda Leona de Aranoe i drugi.

Festival se održava na tri lokacije u New Yorku, u IFC centru, prostorima FIAF-a (French Institute Alliance Francaise) i Bohemian National Halla. Za odabir programa bila je zadužena nezavisna filmska selektorica Irena Kovarova.
PSD/HINA
#RAJKOGRLIĆ

Izdvojeno

01. lipanj 2020 15:12