StoryEditor
KulturaPicassova izložba:Odgovor ministra Boža Biškupića ravnatelju UGD

Ministar Biškupić: Antun Maračić nije mogao vratiti novac, jer ga nije ni dobio

Piše PSD.
10. srpnja 2008. - 15:36

Ministar kulture Božo Biškupić u četvrtak je izjavio kako ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Antun Maračić Ministarstvu nije vratio 15 tisuća kuna doniranih za organizaciju dubrovačke izložbe grafika Pabla Picassa. Pojasnio je da donirani iznos ravnatelj UGD nije ni dobio, jer je odbio potpisati ugovor o donaciji.

-Ministarstvo kulture uvijek osigurava iznos za organizaciju izložbe u skladu sa dostavljenom prijavom. Na prvom natječajnom roku odbilo je financirati izložbu, jer su zahtjev i prijavna dokumentacija bili nepotpuni.

Preporuka Vijeća bila je da se upotpunjena dokumentacija pošalje na sljedeći natječajni rok, pojašnjava se u dopisu iz kabineta ministra kulture, te navodi kako je uvidom u dostavljeni troškovnik izložbe predloženo financiranje izložbe sa 15 tisuća kuna.

-Očitovanje ministra usporedio bih s igrom gluhih telefona. Jasno je da oni definitivno nemaju što reći, nego se mogu samo ispričati, a to nikad neće učiniti.

Jedino relevantno je njihovo priznanje da su za Picassovu izložbu dali samo 15 tisuća kuna, iako sam im poslao urednu prijavnicu s pripadajućim troškovnikom za 150 tisuća kuna potpore - kazuje ravnatelj UGD, koji smatra neprimjerenim što su iz Biškupićeva Ministarstva tražili i posebnu potvrdu o osiguranju postava:.

-Zahtjevali su potvrde kao da sam ja neka suspektna osoba. Tako bi možda mogao postupati MUP, ali ne i Ministarstvo kulture – zaključio je Antun Maračić.

Gabrijela Bijelić/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 19:13