StoryEditor
Kazalištepuste su lože

Zbog koronavirusa u HNK Split odgođene sve izvedbe do daljnjega, ulaznice će se moći zamijeniti ili vratiti

12. ožujka 2020. - 15:45
Interijer splitskog teatra od danas je samo želja pustaAnte Čizmić/hanza media

Kao što se kulturna publika bojala, ali i s razlogom očekivala, Hrvatsko narodno kazalište Split od večeras pa do daljnjega odgodilo je sve izvedbe.

"Zbog trenutne situacije u vezi s koronavirusom Hrvatsko narodno kazalište Split do daljnjega odgađa sve planirane izvedbe. U skladu je to s preporukom Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije o odgodi javnih manifestacija i skupova.

Našu publiku i zainteresiranu javnost molimo da prate objave na internetskoj i facebook stranici Kazališta gdje će sve promjene i zamjenski termini biti pravovremeno objavljivani. Gledatelji koji su kupili ulaznice za izvedbe koje se u prethodno najavljenim terminima neće održati mogu ih sačuvati i mijenjati za te ili neke druge naslove kada ponovno započnemo s izvedbama, a mogu i na blagajni Kazališta zatražiti povrat novca", poručili su iz HNK Split.

U nizu kazališnih i drugih kulturnih događanja, odgođena je i premijera Verdijeve opere 'Lombardijci' kojom bi nacionalni operni prvak, bas Ivica Čikeš obilježio 30 godina rada.

Tako se HNK Split priključio nizu kulturnih institucija u Splitu i Hrvatskoj koj su do daljnjega otkazali ili odgodili svoje programe. Prvi je to napravio festival dokumentarnog filma "Zagreb Dox", a poslije su uslijedila otkazivanja koncerata, predstava u ZKM-u, otkazan je istarski festival dječje knjige Monte librić i brojni drugi.

U Splitu je teškom mukom, ali odgovorno, termin odgodio "Pričigin", koji je trebao početi 17. ožujka, Glazbena mladež odgodila je koncert, Gradska knjižnica Marka Marulića sva organizirana događanja i okupljanja, a kina napravila novi raspored sjedenja za maksimalno sto gledatelja...

U Europi su otkazani veliki sajmovi knjiga u Leipzigu, Londonu i Parizu, da ne govorimo o autosajmovima, nogometnim utakmicama i ostalim sportskim događanjima, a upitni su terrmini Olimpijade i europskog nogometnog prvenstva.

Bilo kako bilo, pogledi splitske kulturne publike uprti su u Teatar u iščekivanju da otvori svoja velika vrata. Nadamo se da taj dan nije daleko.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 16:37