StoryEditorOCM
Kazalištezadnja ove sezone

Splićani pohrlili na premijeru o problemima generacije Z, u GKM-u se okupilo zanimljivo društvo, došle i poznate face

Piše Jasmina Parić
15. svibnja 2024. - 22:37

Zadnja ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu mladih Split pod nazivom "Šuti, muči" održana je u srijedu navečer. Riječ je o autorskom projektu redatelja Darija Harjačeka i dramaturginje Dore Golub te brojnog glumačkog tima.

Harjaček je prije osam godina na istoj sceni postavio potresnu predstavu "Dica" s temom vršnjačkog nasilja, a u "Šuti, muči" dica su odrasla, u ranim su dvadesetima i imaju nove probleme.

To je generacaija koja je pri kraju studija i na korak su do trenutka kada će potpuno odrasti premda ih roditelji još drže djecom. Njihova priča zbiva se u Splitu, ljeti, a grad nalikuje na šarenu kulisu.

Sve je puno klubova, tuluma, šljokica i lažnog sjaja o kome postaju ovisni. Međutim, sve manje komuniciraju, nakon izlazaka začinjenih alkoholom i opijatima osjećaju se prazno i blizu su depresiji.

Mnogi problemi i dalje su tabu - tema, o njima se šuti a sukob među generacijama raste.

U predstavi su nastupili Vanda Boban Jurišić, Ana Gruica Uglešić (koja je osmislila i koreografiju), Siniša Novković, Nada Kovačević, Ivana Gudelj, Matija Grabić, Denis Tomić, Maro Drobnić, Luna Pilić, Mia Bujan i Mihael Elijaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2024 18:02