StoryEditorOCM
KazalištePRIČALI SMO O SVEMU

Lana Kos ima tek 36 godina, a sopranistica je svjetske slave! Popis njezinih nastupa impresivan je, a večeras pjeva u Splitu, u čast kolege Ivice Čikeša. Kakav spektakl!

17. lipnja 2021. - 16:43
'U svakoj klasičnoj režiji Violetta i Alfredo se u zadnjem činu grle i ljube, smrt ih rastavlja. Alfredo je ovaj put držao distancu. Koronavirus je dao poseban pečat dramaturgiji...'Saša Burić/Cropix

Na čemu smo stali u razgovoru zadnji put, prije pet godina? Lana Kos, sopranistica svjetskog ugleda, tada je u Splitu pjevala Elviru u Verdijevoj operi "Ernani" za koju je dobila i nagradu hrvatskog glumišta. Već je bila velika međunarodna zvijezda, proputovala je svijet i bila "rezervirana" u glasovitim opernim kućama za naredne sezone.

Sada se kod nje u govoru nešto jače osjeća odjek svih šest jezika kojima komunicira putujući svijetom, premda ima i svoju stalnu matičnu kuću, HNK Zagreb. Još uvijek oduševljeno priča o čuvenim pjevačima, dirigentima i redateljima, ali je i posve svjesna da se pozicionirala kao ugledna članica toga društva.

U Split je ovoga puta stigla zbog nastupa na obljetničkom koncertu svog kolege Ivice Čikeša, a u proteklih pet godina, nabraja -...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:03