StoryEditorOCM
Kazalište‘Cavalleria rusticana‘

Glazbena poslastica: Splićanima će pjevati Paolo Gavanelli, bariton iz Scorseseovog ‘Kuma 3‘. Za vječnost je ostao zabilježen u sceni brutalnog mafijaškog obračuna uz operu

25. lipnja 2021. - 22:28
Al Pacino i Diane Keaton u zavšnim scenama Kuma 3, dok slušaju operu u kojoj nastupa njihov sin....Za to vrijeme traje mafijaški obračun...

Ove godine će 67. Splitsko ljeto biti tradicionalno otvoreno operom na Peristilu 14. srpnja, a na programu je popularna, kraća veristička opera Pietra Mascagnija "Cavalleria rusticana".

Operom će ravnati maestro Ivo Lipanović, redateljica je Jelena Bosančić, a uz Orkestar i Zbor HNK Split nastupat će Kristina Kolar, Max Jota, Bože Jurić Pešić, Antonija Teskera, Ivona Bosančić Lasić, Paolo Gavanelli i Stefany Findrik.

Ovo omiljeno djelo u Splitu je zadnji put bilo na programu prije sedam godina u koncertnoj verziji, kada je također gostovala sopranistica Kristina Kolar (u međuvremenu je stekla status nacionalne prvakinje), a vrlo interesantan gost je i talijanski bariton Paolo Gavanelli.

Riječ je o uglednom pjevaču koji izvodi najčešće verdijanski repertoar, a bilježi nastu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:31