StoryEditorOCM
KulturaPUT ON A HAPPY FACE

Joker ušao u klub milijardera: 'Joker' postao prvi film s 'R' predikatom koji je zaradio više od milijardu dolara u svjetskim kinima, a nevjerojatno je gledan i u hrvatskima, gdje je dosad privukao preko 220.000 gledatelja

18. studenog 2019. - 16:31
JOKER.JPG

Ovoga vikenda "Joker" je postao prvi film s "R" predikatom koji je zaradio više od milijardu dolara u svjetskim kinima. Do vikenda "Joker" je bio na 996 milijuna dolara zarade, da bi od vikenda ušao u klub milijardera.

Novi rekord je postavio svega nekoliko dana nakon što je stekao titulu najprofitabilnijeg stripovskog filma u povijesti. Koštao je za stripovski film relativno skromnih 55 milijuna dolara, a uloženi novac višestruko povratio.

"Joker" je jedan od čak sedam ovogodišnjih kinohitova sa zaradom iznad milijardu dolara u svijetu ("Osvetnici: Završnica", "Kralj lavova", "Spider-Man: Daleko od kuće", "Kapetanica Marvel", "Priča o igračkama 4", "Aladin"), ali jedini s "R" predikatom koji mlađima od 17 priječi gledanje bez pratnje punoljetne osobe.

Prethodni "R" rekord je držao drugi dio "Matrixa" ("Reloaded") s utrškom od 828 milijuna dolara, nakon kojeg slijede dva "Deadpoola", "Ono", "Logan", "Pasija", "Mamurluk 2"...

Film s fenomenalnim Joaquinom Phoenixom, kojemu se smiješi Oscar za ulogu, nevjerojatno je gledan i u hrvatskim kinima. Dosad je, u mjesec i pol dana prikazivanja, privukao preko 220.000 gledatelja u kina (224.424), samo 30-ak tisuća manje od također senzacionalno gledanog obiteljskog megahita "The Lion King" (259.199).

Koliko je film popularan svjedoči i podatak da su stube u Bronxu, na kojima Joker pleše, postale nova turistička atrakcija New Yorka. Rockyjeve stube u Philadelphiji dobile su veliku konkurenciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 12:01