StoryEditor
Film & TVkrši ruske zakone

Rusija zabranila film Paula Verhoevena o časnoj sestri koja se po dolasku u samostan upušta u vezu s drugom redovnicom

Piše HINA
19. rujna 2021. - 15:06

Rusko ministarstvo kulture zabranilo je prikazivanje filma o časnoj sestri lezbijki jer krši ruske zakone, objavila je agencija TASS. "Benedetta" nizozemskog redatelja Paula Verhoevena biografska je drama o časnoj sestri iz 17. stoljeća koja se po dolasku u samostan upušta u vezu s drugom redovnicom.

Film je bio konkurenciji na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Po ocjeni ruskog državnog regulatora, film sadrži scene koji vrijeđaju osjećaje vjernika što je protuzakonito.

Pošto se Rusiji rijetko dobivaju dopuštenja za prikazivanje filmova sa istospolnim seksualnim scenama, neki distributeri ih unaprijed izbacuju kako bi ishodili dozvolu.

Kritičari ministarstvo optužuju za cenzuru i kršenje umjetničkih sloboda.

"Benedetta", kao i raniji Verhoeveni radovi poput "Sirovih strasti" i "Elle", sadrži erotski nabijene scene, golotinju i seksualne igračke.

Ovogodišnji pobjednik berlinskog filmskog festivala "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" rumunjskog redatelja Radu Jude također nije dobio dozvolu za prikazivanje u Rusiji. Cenzurirana verzija s novim ruskim naslovom dobila je zeleno svjetlo za distribuciju.

item - id = 1128442
related id = 0 -> 1100236
related id = 1 -> 1099604
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2021 18:37