StoryEditor
Film & TVU KRUGU OBITELJI

Preminuo redatelj filmova ‘Podmornica‘, ‘Na vatrenoj liniji‘, ‘Beskrajna priča‘, ‘Oluja svih oluja‘, ‘Air Force One‘, ‘Posejdon‘, ‘Troja‘... Wolfgang Petersen

Piše KULTURA SD
16. kolovoza 2022. - 22:50
Redatelj Wolfgang Petersen i njegova supruga Maria dolaze na Filmski festival u Minhenu 2019. godineFelix Horhager/Dpa Picture-alliance Via Afp

Umro je Wolfgang Petersen. Filmska ostavština ovog njemačkog redatelja je impresivna: "Podmornica", "Beskrajna priča", "Oluja svih oluja", "Na vatrenoj liniji", "Air Force One", "Troja", "Posejdon" ...Zvijezde poput Clinta Eastwooda, Dustina Hoffmana, Harrisona Forda, Georgea Clooneyja, Brada Pitta, Renea Russa i Glenna Close snimale su s ovim hollywoodskim redateljem. Sada filmski svijet oplakuje gubitak umjetnika koji je imao jednako uspjeha u svojoj domovini kao u svom novom domu u Kaliforniji, piše Hollywoodreporter.

U dobi od 81. godine Wolfgang Petersen je podlegao raku gušterače. Umro je mirno u petak u krugu svoje obitelji u svom domu u Brentwoodu u Kaliforniji, kako je njegov pomoćnik rekao za medije u utorak. Njegova žena Maria Antoinette je bila uz njega.

image

Redatelj Wolfgang Petersen i njegova supruga Maria dolaze na Filmski festival u Minhenu 2019. godine

Felix Horhager/Dpa Picture-alliance Via Afp

Petersen je 2021. godine, usred pandemije korone, planirao još jedan redateljski projekt u Njemačkoj - ljubavnu priču o agentu KGB-a, neposredno prije izgradnje Zida. Pandemija je prisilila redatelja na dužu pauzu. U dobi od 80 godina žalio se zbog toga i nadao se ranom povratku svakodnevnom radnom životu.

- Moram opet izaći. Život je za mene uvijek bio putovanje svijetom, s uvijek novim ljudima i timovima, rekao je tada Wolfgang Petersen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2022 06:01