StoryEditorOCM
Film & TVOD 24.-27. KOLOVOZA

Potpuno novo ruho: atraktivan filmski i bogat popratni program 17. filmskog festivala u Vukovaru

Piše KULTURA SD
16. kolovoza 2023. - 17:31

Sedamnaesti po redu filmski festival u Vukovaru ovog će se ljeta održati u razdoblju od 24. do 27. kolovoza. U četiri puna dana posjetitelje festivala očekuje atraktivan filmski program predvođen već ranije najavljenim remek-djelom Anatomija pada, dobitnikom nagrade Zlatna palma za najbolji film u Cannesu te izvrsnom povijesnom dramom ujedno i velikom kino uspješnicom Jeanne Du Barry s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi koji je otvorio ovogodišnji Cannes i kojeg je do danas samo u francuskim kinima pogledalo gotovo 800.000 ljudi.

image

Vukovar Film Festival

Promo

Ovogodišnji vukovarski filmski festival svakako je poseban, jer osim kvalitetnog programa igranih i dokumentarnih filmova također donosi i senzacionalno bogate te jedinstvene popratne događaje. Nesumnjivo je da sve posjetitelje konačno očekuje jedno veliko festivalsko događanje u pravom smislu te riječi.

Pet je lokacija na kojima će posjetitelji ove godine moći uživati u filmovima i popratnom festivalskom programu: dvije su vanjske - perivoj dvorca Eltz i Vukovarski Vodotoranj, a tri su unutrašnje - dvorac Eltz, Hrvatski dom Vukovar i Ružičkina kuća.

Ove će godine vukovarski festival imati i posebnu zemlju partnera, a to je Savezna Republika Njemačka. Cilj je ostvariti što bolje dugoročne odnose s podunavskim zemljama tako da je za očekivati da je ovo samo prva u nizu godina i zemalja koja će postati zemljama partnerima.

image

Vukovar Film Festival

Promo

Festival svečano otvara njemački fantastični film Čarobna frula  redatelja Floriana Sigla u kojem su glavne uloge ostvarili dobitnik prestižne nagrade Oscar F. Murray Abraham, Iwan Rheon (glumac koji je utjelovio lik Ramsaya Boltona u popularnoj TV seriji “Igra prijestolja”) te mlade glumačke zvijezde Jack Wolfe, Amir Wilson, Niamh McCormack i Cosima Henman..

Vukovarski festival najvažnije je filmsko događanje u Hrvatskoj, a ove je godine s potpuno novom ekipom uključujući direktora festivala Darka Puharića, umjetničkog ravnatelja Daniela Rafaelića i festivalsku producenticu Ivu Cikojević cijeli događaj dignut na jedan nivo više ne samo s atraktivnim filmskim programom, već i sa svim popratnim programima koji festival čine upravo onime što on mora biti - mjestom okupljanja filmskih profesionalaca i znatiželjnika.

image

Vukovar Film Festival

Promo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:02