StoryEditor
Film & TV‘visoki rizik‘

Otkazan Pula Film Festival, razmatraju se alternativne mogućnosti

Piše H
10. srpnja 2020. - 19:34
Danijel Bartolić/HANZA MEDIA

Direkcija Pulskog filmskog festivala (PFF) izvijestit će idućih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa, priopćili su iz PFF, nakon odluke Stožera o otkazivanju manifestacija zbog epidemije.

Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je ranije u petak da će se zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom u Hrvatskoj i zemljama oružja otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije u Istri, uključujući Pulski i Motovunski filmski festival te Međunarodni jazz festival u Grožnjanu.

 "Procjenjuje se da okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19. To može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju, te dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji", navodi se u odluci županijskog Stožera CZ.

"Pulski filmski festival priključuje se općoj društvenoj odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19. Stoga će tijekom idućih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture, Festival obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa", priopćili su u petak poslijepodne iz Pula Film Festivala.

Dodaju kako je u ovom izvanrednom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, filmskih autora i medijskih predstavnika zajednički jedini prioritet, te je prilagodba programa nužna kako bi poduzeli sve propisane mjere i slijedili upute za sveopću dobrobit. 

Ovogodišnji 67. Pulski filmski festival trebao se održati od 18. do 26. srpnja a za Zlatne Arene trebalo se natjecati šesnaest filmskih naslova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i jedanaest u programu Manjinskih koprodukcija.

Izdvojeno

30. srpanj 2020 07:25