StoryEditorOCM
Film & TVNA HTV-u

Oblak u službi zakona i gledatelja: od ovog tjedna krenula je nova populistička serija autora ‘Odmori se, zaslužio si‘

Piše KULTURA SD
14. siječnja 2023. - 13:20

Nakon uspješnice "Odmori se, zaslužio si" scenaristi Snježana i Goran Tribuson pripremili su nam novu poslasticu, obiteljsku humorističnu seriju "Oblak u službi zakona". Spoj je to obiteljske serije s laganim krimi zapletom, jer Nikola (Ozren Grabarić), glava obitelji Oblak, policijski je narednik. Idealist je i poštenjačina koji vjeruje u neke ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih nema.

Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti. Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može naći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često pribjegava radu na crno. Kreativna, znatiželjna, pomalo samozatajna, posvetila se Nikoli i djeci te je potpuna suprotnost susjedi, mesarici Greti (Ksenija Marinković).

Tek što su završili "Metropolitanci" Dijanu Vidušin gledamo kao jednu od glavnih protagonistica u ovoj seriji.

- Moj se lik zove Jagoda Oblak. Ona je nezaposlena i smišlja razne načine kako da poboljša kućni budžet. Zbog toga nerijetko dolazi do bračnih svađa između Nikole i nje. Imaju dva sina. Tu postoje razni odgojni izazovi. Prijateljica joj je kvartovska mesarica Greta kojoj se često povjerava i traži savjete. Mi smo uživali na snimanju i nadam se da ćemo i publiku razveseliti - izjavila Dijana.

image
HTV

Dijanin suprug policajac kojeg igra Ozren Grabarić izjavio je sljedeće o seriji i ekipi...

- Atmosfera na snimanju je bila predivna, jedno za mene rekao bih čak i najugodnije snimanje upravo zbog ekipe koja je bila toliko šarmantna i posvećena ovom projektu. Tu ne mislim samo na moju glumačku ekipu nego i svi iza kamere počevši od naših redatelja, urednika, stvarno su svi bili predivni i drago mi je da smo započeli novu godinu s ovako jednim uzbudljivim projektom. Čeka nas i druga sezona serije "Mrkomir" tako da imamo zbog čega slaviti i opustiti se i nadam se da će i publika uživati u seriji.

Dvojica njihovih sinova, Bruno (Toma Medvešek) i Ratko (Borna Fadljević), adolescenti, izvor su mnogih problema. Mlađi, Ratko, intelektualno je nadmoćan svima u kući dok se za starijeg Brunu, koji nikako da završi školu, to ne bi moglo reći. Većinu vremena Bruno provodi u lokalnoj birtiji kod Suvog (Zoran Čubrilo) i Ludviga (Goran Navojec) koji se, iako stariji, ne razlikuju previše od njega.

- Moj je osjećaj da će biti jako šarmantno, toplo i simpatično kako to već Snježana i Goran rade i nadam se da će se serija u konačnici publici svidjeti - izjavio je Goran Navojec.

Različiti karakteri i sklonosti članova obitelji Oblak izvor su humornih situacija i zapleta, a u svakoj epizodi Nikola rješava i jedan kriminalistički slučaj: provalu u kiosk, krađu automobila, provalu u kvartovski dječji vrtić, sitne prijevare. No, iako u poslu uspješan, inteligentniji i bolji policajac od svog partnera Požgaja (Igor Mešin) koji ima široku lepezu interesa pa se rijetko stigne posvetiti policijskim zadaćama, kao i od šefa Bože (Željko Königsknecht), nikako da napreduje u policijskoj hijerarhiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 07:52