StoryEditor
Film & TV12 EPIZODA

Na HTV-u u nedjelju starta sitcom ‘Minus i plus‘; sudar karaktera i mentaliteta čine okosnicu humoristične serije s brojnim poznatim glumcima

Piše PSD
19. rujna 2021. - 13:55

U nedjelju 26. rujna u 20.10 na Prvom programu HTV-a počinje nova humoristična serija. Riječ je o sitcomu “Minus i plus” autora Ognjena Sviličića i redatelja Alde Tardozzija.

Serija od 12 epizoda snimala se tijekom travnja i svibnja u studiju Katran, te na nekoliko lokacija u Zagrebu.
Riječ je o klasičnoj komediji situacije prilagođene našem mentalitetu. Humor se crpi iz svakodnevnog života, iz situacija u kojima se mogu naći svi gledatelji. Naglasci su na muško-ženskim odnosima, na bračnim situacijama mladog, tek vjenčanog para, ali i starijih bračnih parova s više desetaka godina staža, te na različitostima mentaliteta.

U fokusu su mlađi bračni par Lucija i Kruno, koji su uletjeli u brak, a da se prije toga zapravo uopće nisu dobro upoznali. Lucija je razigrana Dalmatinka, televizijska voditeljica na lokalnoj televiziji, bezbrižna, vesela, povremeno lakomislena i površna, a Kruno ozbiljan i staložen odvjetnik iz Zagreba.

Posve su različiti po karakteru i mentalitetu, te ne poznaju dobro obitelji, prijatelje ni prošlost druge strane. U seriji pratimo kako pokušavaju izići na kraj sa svim stvarima koje ih smetaju jedno kod drugoga – od ophođenja s ljudima, različitim ukusima u hrani i odijevanju pa sve do obitelji koje su posve različite.

Ipak, njihova je ljubav dovoljno jaka kako bi mogli prihvatiti različitosti.
U glavnim su ulogama Iva Jerković kao Lucija, Igor Kovač kao Kruno, Ksenija Pajić kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko.

item - id = 1128431
related id = 0 -> 1136460
related id = 1 -> 1135952
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 12:41