StoryEditor
Film & TVSOLINSKI TEATRIN

Filmovi Ante Kuštre ‘Zadnja luka Amsterdam‘ i ‘Sljedeća stanica Manresa‘ donose priču o Antiši B. bivšem ovisniku i njegovom izlječenju

Piše KULTURA SD
23. svibnja 2022. - 15:17

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin u četvrtak, 26. svibnja 2022.godine s početkom u 20 sati organizira se projekcija filmova "Zadnja luka Amsterdam" i "Sljedeća stanica Manresa" autora Ante Kuštre. Ulaz na projekcije je slobodan.

"Zadnja luka Amsterdam" dokumentarni je, srednjometražni film splitskog autora Ante Kuštre o Antiši B., narkomanskom ovisniku koji dijeli svoja iskustva. Drugi film "Sljedeća stanica Manresa" koji je izašao tri godine kasnije, nastavlja priču o Antiši i njegovom liječenju.

Stjecajem okolnosti, Antiša B., bivši ovisnik, na heptanonskoj terapiji, proboravio je mjesec dana u ateljeu autora filma.

image

Ante Kuštre

Cropix

Zadnjih sedam dana, dok su u atriju HNK budistički svećenici izrađivali mandalu suosjećanja (u povodu planiranoga dolaska Dalaj Lame u Split), Antiša je pred kamerom pričao anti-mandalu svoga narkomanskog iskustva. Film se pokazao pravim medijem u kojem se Antiša prvi put suočio s istinom o svome životu i to mu je dalo snagu da ode u komunu na liječenje.

"Sljedeća stanica Manresa" prikazuje Antišu kao novog, duhovno i fizički obnovljenog čovjeka, koji je našao svoje mjesto pod suncem i smisao svoga života. Ovo je, dakle, priča s istinskim happy endom, navodi se u pozivnici za zanimljivu večer u solinskom Teatrinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 08:50