StoryEditor
Film & TVZAGRIJAVANJE ZA OSCARE

Američka drama ‘Nomadland‘ trijumfirala na BAFTA-i u Londonu u svim najvažnijim kategorijama. Pogledajte kako se slavilo, a odana je i počast princu Philipu

Piše Hina
11. travnja 2021. - 23:32
Ekipa filma 'Nomadland': Mollye Asher, Dan Janvey, Peter Spears i Chloé Zhao AFP

Američka drama "Nomadland", koja prati ljude koji su odlučili živjeti u kombiju, velika je pobjednica večerašnje BAFTA-e, osvojila je nagradu za najbolji film, najbolju režiserku, kineskinju Chloe Zhao i glavnu glumicu, Frances McDormand.

Dodjela Filmskih nagrada Britanske akademije (BAFTA) održana je vritualno tijekom dviju večeri, a nominirani su zbog pandemije na svečanosti sudjelovali putem videa.

image
BAFTA-ini voditelji Clara Amfo, Rhianna Dhillon i Joanna Scanlan
AFP


No, filmske zvijezde Hugh Grant i Priyanka Chopra Jonas osobno su se pojavili u londonskoj dvorani Royal Albert Hall, dok su se glumice Renee Zellweger i Anna Kendrick priključile iz studija u Los Angelesu. 

Izvanredni 'Promising Young Woman'

Kao izvanredno britansko djelo proglašen je film "Promising Young Woman" koji naglašava važnost #metoo pokreta, a osvojio je nagradu za najbolji originalni scenarij.

image
Scenaristica nagrađenog  'Promising Young Woman' Emerald Fennell 
Afp


Akademija je također odala počast princu Philipu, suprugu kraljice Elizabete, koji je umro u petak u 99. godini života. Philip je imenovan prvim predsjednikom BAFTA-e 1959. Njegov unuk, princ William, trenutni je predsjednik.

image
Britanska glumica Bukky Bakray nakon što je pobijedila u kategoriji Rising Star Award
AFP


Filmski veteran Anthony Hopkins pobijedio je u kategoriji glavnih glumaca, a nagradu je osvojio za ulogu dementnog muškarca u filmu "Otac" (The Father).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2021 05:16