StoryEditor
Film & TV‘koncentrišimo se‘

26. Sarajevo Film Festival od 14. do 21. kolovoza potpuno će se održati u online formatu

Piše PSD.
5. kolovoza 2020. - 15:20
Ovogodišnji Sarajevo Film Festival održat će se bez publikeDenis Ruvić/hanza media

Direkcija Sarajevo Film Festivala donijela je odluku da će se 26. izdanje popularne filmske smotre od 14. do 21. kolovoza u potpunosti održati u online formatu.

Odluka je, kažu, donesena na temelju uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 4. kolovoza, zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo.
Upute uključuju i "preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje". Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje, poručuju iz festivalske direkcije.

Gledatelji iz Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba moći će gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Na toj platformi gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, poput predavanja i razgovora s autorima. Prvi program na toj platformi bit će 14. kolovoza u 20 sati, svjetska premijera filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice.

Iz festivala, uz zahvalu autorima, gostima, sponzorima i publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uvjetima globalne pandemije, napominju da tristo uposlenih festivalskih 'spartanaca' i partnerskih službi koji rade na ovogodišnjem izdanju festivala uprkos složenoj situaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 21:11