StoryEditorOCM
KulturaOD 2. DO 4. KOLOVOZA

Dalmatia Film Festival treći put u Pirovcu: DFF se u četvrtak vraća kući

Piše P.R.
31. srpnja 2018. - 19:30
Pirovac3

S trodnevnim programom u Sutivanu prije 10 dana je započeo ovogodišnji Dalmatia Film Festival. A ovog četvrtka DFF se vraća u Pirovac, mjesto odakle je 2016. krenuo zahvaljujući zajedničkom trudu osnivačke ekipe festivala i Turističke zajednice općine Pirovac, na čelu s direktorom Igorom Meićem.

Upravo je g. Meić prepoznao entuzijazam osnivača DFF-a i velike potencijale za kulturni i turistički razvoj mjesta koje donosi ovakav događaj, pa je mladom festivalu pružio punu podršku i ujedno inicirao ideju da se na pirovačkoj šetnici svake godine utisne po jedna kamena spomen-ploča s logom festivala i naslovom pobjedničkog filma.

Ova inicijativa je svakako jedinstvena u Hrvatskoj i još je jedan dokaz kako Pirovac ostaje nezaobilazna postaja na putu ovog filmskog festivala kroz dalmatinske gradove.

DFF u Pirovcu prikazuje izbor vrhunskih kratkih igranih i dokumentarnih filmova i četiri premijerna dugometražna igrana filma. Pored filmskih hitova prethodno predstavljenih u Sutivanu "Pazi što želiš!" ("The Place") Paola Genovesea i "Animals" Grega Zlinskog, gledatelji u Pirovcu mogu vidjeti i bugarsku komediju "Holiday Makers" koja će svojom ljetnom temom, likovima i situacijama bliskim našem podneblju pružiti izvrsnu zabavu.

Vrijedi posebno istaknuti i poljski film za djecu i mlade "Iza plavih vrata", pun bajkovitih i fantasy elemenata, s estetikom koja podsjeća na radove Guillerma Del Tora i Tima Burtona.

Termin održavanja DFF-a u Pirovcu je od 2. do 4. kolovoza, a festival je pod pokroviteljstvom tvrtke Porsche Split, grada Pirovca, TZ-a općine Pirovac, TZ-a Šibensko-kninske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra. Festivalske lokacije su Trg Rudina i gradska kinodvorana, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Više detalja o filmovima, programu i rasporedu možete pročitati na službenoj web stranici DFF-a: www.dalmatia-filmfestival.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2022 08:59