StoryEditorOCM
KulturaODLIČNA GLEDANOST

Bilo jednom u... Hrvatskoj: sto tisuća gledatelja novog Tarantinova filma u domaćim kinima koji je već postao veći hit od 'Paklenog šunda' nakon tri i pol tjedna prikazivanja

11. rujna 2019. - 10:35

U tri i pol tjedna prikazivanja novi film Quentina Tarantina "Bilo jednom u... Hollywoodu" preskočio je granicu od sto tisuća gledatelja u hrvatskim kinima.

"Once Upon a Time In... Hollywood" dosad je privukao 100.250 gledatelja u naša kina i zaradio 3,4 milijuna kuna. To je izvrstan uspjeh, štoviše, dosad najveći u Tarantinovoj karijeri.

"Hollywood" je kod nas već gledaniji od "Paklenog šunda", čiji se kinoposjet procjenjuje na ravno sto tisuća gledatelja. I u svjetskim kinima Tarantinov film ostvaruje odličan profit.

Trenutno je na 310 milijuna dolara i bliži se utršku "Nemilosrdnih gadova" (321), koji zauzimaju drugo mjesto na ljestvici Tarantinovih kinohitova u svijetu. Prvi je "Oslobođeni Django" s 425 milijuna.

Inače, granicu od sto tisuća posjetitelja u hrvatskim kinima od ljetnih filmova prešao je i posljednji "Spider-Man" ("Daleko od kuće"), zaradivši 3,3 milijuna kuna.

"Kralj lavova" je, pak, najveći hit sezone s trenutnih 244.158 gledatelja i 7,2 milijuna kuna zarade.

Disneyjev spektakl je po gledanosti nadmašio i "Osvetnike 4", koji su zabilježili posjet od 192.283 ljudi, ali tek treba (pre)stići njihov utržak od 7,6 milijuna kuna.

S druge strane, hrvatski ljetni blockbuster "General" je zasad na 68.131 gledatelja i 2,3 milijuna kuna zarade, što ga čini najvećim domaćim hitom unatrag pet godina.

A da bi gledanost u hrvatskim kinima mogla biti velika i ove jeseni, najavile su friške brojke horora "Ono: Drugo poglavlje" - 34.667 gledatelja u prva četiri dana prikazivanja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 13:32