StoryEditor
KolumneOŠTRO PERO

Pero Smolčić: Kosov tim puni se rivalima iz utrke za predsjednika

Piše Pero Smolčić
27. svibnja 2016. - 20:28
hajduk00

Hajdukov predsjednik Ivan Kos predstavio je dva savjetnika i počeo pokazivati prve znakove slabosti. Kako? Nisu li to ljudi od formata?

Prema svojim referencama svakako jesu. Goran Krizmanić je donedavno slovio za prvog favorita na natječaju za predsjednika uprave, no povukao se, a Kos je dobio povjerenje. I onda, taj isti Kos je tog “favorita” Krizmanića uzeo u tim kao savjetnika za strateško i poslovno upravljanje.

Nije li vam to čudno?

Ne mislim pri tome da bi se Kos trebao ustručavati ako je u Krizmaniću prepoznao čovjeka vrijednog te uloge. Ali ako ste se natjecali za isto mjesto, pobijedili ste ga, a onda ga uzimate u “momčad”... Zvuči mi kao stvaranje alibija u stilu “uhvatimo se svi za isti štap”.

Od čovjeka koji je izabran za predsjednika Hajduka, u ovom slučaju Kosa, očekivao bih da ima unaprijed osmišljena rješenja, ljude s kojima je planirao ostvariti svoj program, ciljeve, viziju. A ne da “putem skupi” jednog od konkurenata na natječaju za posao. Možemo to tumačiti i kao Kosovu širinu, ne znam. Meni zvuči kao lutanje, šlamperaj, kao da nije imao plan. S konkretnim ljudima. Nego se krpa putem. 

Kazao je i da bi volio da marketing i dalje radi Aljoša Bašić, još jedan konkurent s natječaja. Bašić je, ajde, taj posao radio solidno do sada, pa je to donekle razumljivo, no Kos se okružio s dva konkurenta? Hoće li mu sapunati dasku?

I hoće li, možda, uzeti i Ivana Brlekovića, četvrtog konkurenta, kao recimo “časnika za vezu” s HNS-om?

Vidjet ćemo. Sad kad znamo tko su savjetnici, idemo na “sporedna” pitanja, pronaći sportskog direktora, trenera i igrače. 

 

Izdvojeno

04. srpanj 2020 18:36