StoryEditor
Kolumneodlazak karla letice

Novi vratarski rekord transfera Hajduka. Puno ili malo, uvijek će biti suprotnih stavova...

16. lipnja 2018. - 11:31
hajduk_istra123-0

Kako smmo već javili, Karlo Letica je potpisao za Brugge, Hajduku tri milijuna eura! Premda nam neki izvori odštetu smanjuju na 2,8.

Karlo Veliki nije se dugo ugrijao u Hajduku, šest mjeseci između vratnica, nije duže, odmah je stao na katapult; što ima da je protiv Rijeke na Rujevici obranio penal Gavranoviću, a Hajduk slavio sa 2:1?! Time je istrčao na veliku scenu i samo nekoliko mjeseci kasnije Hajduk ga prodaje kao stipendista, nije stigao niti profesionalni ugovor potpisati!

I to je rekordni ugovor za vratara koji odlazi iz Hajduka, Letica i agencija Laso Sport donijeli su ponudu, raniji je rekord držao Lovre Kalinić koji je također otišao u Belgiju, prije godinu i pol, ali u Gent, za 2,2 milijuna eura Hajduku.

Potpisao je Letica za Brugge, na četiri godine, Hajduku pripada tri milijuna eura  i vjerojatno postotak od idućeg transfera. Pisali smo već prošlih dana kako je to Hajdukova letvica za Leticu: tri milijuna i deset posto od idućeg transfera!

Pa je sve to trajalo neko vrijeme, povuci-potegni dok se posao nije realizirao. Brugge je Letici skalina za željeni iskorak ka Engleskoj.

Kolega novinar Frank Buyse iz Bruggea (Het Nieuwsblad) potvrđuje nam da se u Belgiji govori i o bonusu na ugovor od pola milijuna eura.

Prvo Belgija, dakle. Sve se odvilo kako smo i tragali za tim pepavim pregovorima evo već danima. Nisu se čekali Talijani (Fiorentina, SPAL, Sampdoria) koji bi se rado uključili u utrku, doduše tek naknadno. Spavali su.

Letica je bio nestrpljiv, nije želio produžiti ugovor s Hajdukom, jer je imao načelan dogovor s Bruggeom, premda su interes pokazivali i Anderlecht i PSV Eindhoven.

Što da ostaje u Hajduku za ponuđenih 200, kad ga tamo čeka barem 300?

Bio je to gotov čin. U Bruggeu mu je vrata otvorio trener Ivan Leko, Brugge je ostao bez vratara i sad je bilo pitanje ili Letica ili netko od Ukrajinaca (Ševčenko, Lunin) koji su Bruggeu bili ponuđeni.
Leko, prvak, rekao je:
- Letica je prvi “pick”!

Bilo je jasno: tri milijuna Hajduku bit će na stolu svaki čas, Letica želi otići i ne namjerava potpisati u zadnji čas ponuđen ugovor od Hajduka u iznosu od 200.000 eura godišnje. To je, očito, bio zakašnjeli manevar “bijelih”.

No, barem su u Poljudu dobili novac koji im omogućuje normalan život i ubuduće, da budu u plusu.
Grbiću, vrati se...

Posebna je tema što su u Hajduku spletom nespretnosti i okolnosti, u godinu i pol ostali bez četvorice svojih vratara, talenata i vrlo pouzdanih čuvara mreže, a što su redom Lovre Kalinić, Dante Stipica, Karlo Letica i Ivo Grbić?!

Potonji tek treba oglasiti gdje će nastaviti karijeru, s Hajdukom nije produžio, makar bi mu sad, u ovoj konstelaciji snaga, mjesto na golu bilo sigurno:
- Ivo, vrati se, prodali smo ti Leticu!

Tko je u to mogao biti siguran?! Hajduk se dugo opirao...

Uglavnom, upornost da ode Letici se isplatila. Tijekom minulih dana obavio je liječničke pretrage za Brugge, tada je nastala i ova slika na Instagramu, a tek u subotu dolazi u Brugge.

Dok se sva papirologija u Poljudu rješavala, u Bruggeu je obaviješten i trener Ivan Leko. U ponedjeljak će na početku priprema imati vratara kojeg je želio!

Koga će od vratara u ponedjeljak imati Lekin kolega Željko Kopić u Poljudu, tek ćemo vidjeti.
- Dobrodošli Karlo! – objavili su i navijači Bruggea, plavo-crni, “blauwzwartfans”!

Letičini suigrači su Matej Mitrović i Ivan Tomečak, što će mu pomoći u prilagodbi.

Nakon samo 22 službena nastupa napušta Hajduk, ali mu je i donio tri milijuna eura. Puno ili malo, uvijek će biti suprotnih stavova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 01:30