StoryEditor
Kolumnekomentar

Buriću i Grgureviću voda do grla: plima Osijeka u Splitu

9. studenog 2019. - 09:45
buric_hajduk9-041119

Za trenerski posao se kaže da je to zanimanje u kojem ti uvijek moraju bit spremni koferi. Bez obzira i ako radiš u rodnom gradu. Nikad ne znaš kada će te posao htio-ne htio odvesti dalje. 

A baš takav je hoćeš-nećeš moramo priznati slučaj ovog vikenda u gradu pod Marjanom. Već neko vrijeme “vise” treneri dva sportska simbola grada, Hajdukov Damir Burić i Splitov Ante Grgurević. Poklopilo se pritom da potencijalni krvnik može biti klub iz istog grada – Osijeka. Ne da nešto ne daj Bože zazivamo, priželjkujemo, već je mora se priznati jednostavno tako. 

Danas i sutra dvostruki je splitsko-osječki obračun. Na Gripama danas Split dočekuje Vrijednosnice Osijek, a sutra Hajduk na Poljudu Osijek. 

Burić je unatoč rekordnih sedam domaćih pobjeda na udaru nakon dva poraza (k)od Gorice, kup i prvenstvenog u razmaku od tri dana. Dobio je povjerenje Uprave početkom ovog tjedna, ali ispalo je nekako gotovo pa uvjetno, uz nadu da će se isto opravdati u nedjelju u derbiju s Osijekom. Ne želimo ništa gatati, ali novi poraz vjerojatno bi dobrano poljuljao to povjerenje. 

Grgureviću se pak još i ranije zaljuljala stolica nakon neuvjerljivih predstava košarkaša s Gripa na startu sezone, ali je i on dobio povjerenje čelnika kluba da nastavi posao. Malo su se trgli “žuti”, upisali su konačno prvu gostujuću pobjedu sezone kod Dubrave, ali nikako da napokon baš proigraju. Eventualni domaći poraz od Vrijednosnica Osijek bio bi povratak na staro i Grga bi se vjerojatno opet našao pod novim pritiskom. 

Obojica su preživjela na klupi po jednu kriznu situaciju, sada bi za izbjegavanje nove valjalo preko Osijeka. Inače bi, što god mislili o tome, kufer mogao postati pun. 

 

Izdvojeno

10. srpanj 2020 09:43