StoryEditorOCM
Izbori 2021PRVE REAKCIJE

Ante Franić (SDP): Čestitam Vici Mihanoviću i Ivici Puljku na ulasku u drugi krugu, neka se muški predstave. SDP neće podržati HDZ, to se zna

Piše Merien Ilić
16. svibnja 2021. - 19:58

21:55

Nakon prvih neslužbenih rezultata Gradskog izbornog povjerenstva, SDP se bori za treće mjesto s ekipom iz Pametno i Možemo, te Željkom Kerumom i HGS-om. Iako je to tek manjina obrađenih biračkih mjesta, očekuju se konačni rezultati oko 11 posto. Svakako, Ante Franić, kandidat za gradonačelnika očekivao je veći postotak.

- Čestitam Vici Mihanoviću i Ivici Puljku na ulasku u drugi krug. Nek se muški predstave svojim biračima i neka bolji od njih pobijedi. U ovom trenutku ne bih nikog od njih podržao jer SDP neće podržati HDZ, to se zna. Mi smo stranka koja je, ne samo ideološki suprotna njima, nego je HDZ stranka koja je unazadila Split i lošu vlast HDZ-a nikako ne možemo podržati, a o eventualnoj podršci Ivici Puljku ćemo još razgovarati unutar stranke - kazao je Franić.

Komentirao je svoju kampanju u kojoj je bio protekla dva mjeseca.

- Puno naših simpatizera nisu primili moje poruke. Tome je dosta doprinijela korona, nekretanje i neinformiranje ljudi, tako da se nisam uspio nametnuti velikom dijelu naših birača iako sam se trudio. Programske ciljeve nudili smo svakodnevno, imali smo česte press konferencije, predstavljali čitav niz programa, za studente, umirovljenike, učenike, škole...Novo sam lice na političkoj sceni i zaista trebam više vremena da moje poruke dođu do ljudi. Svakako, u narednom periodu, u Gradskom vijeću aktivno ću sudjelovati svo svoje iskustvo iz poslovnog svijeta nastojat ću donijeti u vijeće zajedno s timom SDP-a. Imamo zaista mlad, obrazovan tim i uvjeren sam da je vrijeme koje dolazi radi za nas - poručio je.

O ovim rezultatima će se raspraviti unutar stranke na svim razinama.

- Očito je da birači nisu prepoznali ono što im je SDP ponudio. SDP ima ambiciju da bude stožerna lijeva stranka u Hrvatskoj, socijaldemokratska partija, nositelj promjena, što birači nisu prepoznali. Očekivali smo bolji rezultat. Imali smo kvalitetan program, držali smo se čvrsto svojih svjetonazorskih vrijednosti. Poštujemo volju birača i zahvaljujemo svima koji su izašli na izbore - komentirao je Goran Kotur, predsjednik splitskog SDP-a.

Dodao je kako je SDP u Hrvatskoj imao svojih uspona i padova, a siguran je da će se SDP dignuti i s novim, kvalitetnim ljudima pokazati da je stranka koja mora donijeti promjene u državi. Najavio je i modernizaciju stranke kako bi došli do promjena.

- SDP će biti konstruktivna stranka koja će predlagati konstruktivne promjene za Split, tražit ćemo i dalje razvojni iskorak za grad, te uhvatiti korak s drugim većim gradovima, ali splitske ambicije moraju sezati puno dalje - rekao je Kotur.

Komentirao je i izbore za župana splitsko-dalmatinskog na kojima je Ranko Ostojić, te kazao kako očekuje da će Ostojić ući u drugi krug, te će imati punu podršku splitskog SDP-a da smijeni vlast HDZ-a u Županiji.

RANIJE:

Ante Franić, kandidat je za splitskog gradonačelnika koalicije stranaka SDP-HSU.

Franić je pravnik i vodio je lanac hotela u Dubrovniku, a bio je i zamjenik regionalnog direktora tvrtke Cemex.Za svoje zamjenike izabrao je Gorana Kotura, predsjednika splitskog SDP-a i Eleonoru Mandić.

U SDP-ovim prostorijama na Bačvicama iščekuju se rezultati. 

Komentira se slaba izlaznost građana, a izražavaju očekivanja od 5 mandata u Gradskom vijeću.

U splitskom SDP-u nisu zadovoljni s prvim rezultatima nakon zatvaranja birališta koje Franiću daju 6,8 posto.

Ante Franić pak kazao je kako ipak očekuje bolje rezultate jer s terena dobiva optimističnije rezultate.

Zahvalio se svim prijateljima koji su volontirali u njegovog kampanji, kao mladom kandidatu, te svim građanima koji su izašli na izbore, posebice onima koji su glasali za SDP-HSU.

Više izjava za javnost dati će nakon 21 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 19:24