StoryEditorOCM
Zagorasramotni prizori

Pitali smo načelnika kako je moguće da im groblje u mjestu ovako izgleda: ‘Uredno čistimo, ali...‘

Piše S. Barčot
1. studenog 2023. - 21:01

Ivan Skelin, načelnik Općine Prgomet, javio nam se i odgovorio na naš upit zašto je ulaz u groblje sv. Stjepan – zatrpan smećem.

Došli obići počivališta najmilijih u Zagori i ostali šokirani prizorom: ‘Ništa im nije sveto ni za ovakav blagdan‘

- Uredno čistimo sva groblja na našem području, no ovih dana svi pohode groblja i naravno da kanta sa uvenulim cvijećem i izgorenim svijećama, se u tren napuni. Očistili smo sva groblja prije Svih svetih, a to ćemo napraviti i nakon Dušnog dana, no ne mogu nikoga poslati da dežura svaki praznički dan te prazni kantu na ulazu u groblje.

Koja je dovoljnog kapaciteta za posjete groblja i čišćenja tijekom cijele godine, no kada su ovi udarni dani posjete groblja, kada dolaze i svi mještani i vikendaši, brzo se napuni smećem. Bude tu i do kubika osušenog cvijeća ali i ostalog smeća kojeg se odbaci, no sve ćemo očistiti za dan-dva! - najavljuje akciju čišćenja otpada pred ulazom u groblje, brdo "naraslog" smeća oko napunjene kante kapaciteta oko 200 litara, prvi čovjek općine, te pojašnjava:

- Ovo je kanta na ulazu, ali u blizini svakog groblja imamo i zemljani prostor za uvelo cvijeće. Ne brinite sve ćemo očistiti, kao i svaki put do sada!

image
čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:58