StoryEditorOCM
ZagoraCRVENO SVJETLO

Imotski je po bizarnoj stvari jedinstven u cijeloj Hrvatskoj, a zbog toga vozači ispaljuju po cijele dane, evo i zašto

Piše Dalmacija SD
25. kolovoza 2023. - 09:58

Imoćani za svoj grad i cijelu krajnu često vole reći da su po mnogo čemu jedinstveni u Hrvatskoj pa i šire.

Kada se pogledaju sljedeće činjenice, ta bi se tvrdnja mogla (još jednom) i obistiniti. Imotski je jedini grad takve veličine u hrvatskoj koji nema nijedan ulični semafor, a najbliži mu se nalazi tridesetak kilometara zapadnije, u Cisti Provo.

No, isto tako, Imotski je trenutno jedini grad u Dalmatinskoj zagori koji ima nekoliko - pokretnih semafora. Upravo takva privremena prometna signalizacija dižu kosu na glavi vozačima, javlja Radio Imotski.

- Neki pokretni semafori stoje jedan dan, neki mjesec, a neki će zadavati glavobolju i više od pola godine. Jedan se, nadamo se jednodnevni, nalazi kod opasnog raskrižja dviju državnih cesta u Grubinama, na mjestu gdje se sijeku smjer Imotski-Zagvozd (autocesta) i pravac Imotski-Cista Provo. Tu se kupa zbog promjene vodovodne cijevi.

image
Radio Imotski

No, budući da se uz malu uzbrdicu u trenu stvori kolona od pet-šest automobila, neki od vozača stanu i na samoj sredini državne prometnice i tako ugrožavaju sigurnost sebi i drugima.

Drugi je semafor kod crkve Velike Gospe u blizini Zelene katedrale. I taj stoji zbog zamjene starih vodovodnih cijevi na trasi prema Prološcu Donjem, tako da će se pomicati idućih mjesec, moguće i više dana.

I treći je onaj koji zadaje i najveće brige vozačima. I koji će ostati možda i do kraja ove godine, a to je semafor kod Vukadinovića kuće na poziciji budućeg kružnog toka. Radovi na Aglomeraciji tu trenutačno imaju glavnu riječ, a onda na jesen počinje izgradnja samog "rotora". Vozačima samo uputa: Strpljen spašen, rekli bi naši stari - piše Radio Imotski.

image
Radio Imotski
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 23:07