StoryEditorOCM
Zagorademografska mjera

I Sinj želi privući mlade obitelji: nepovratno nude do 75 tisuća kuna, javni poziv otvoren je mjesec dana

27. rujna 2022. - 15:52

Grad Sinj u ponedjeljak je objavio javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava iz gradskog proračuna namijenjenih rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji i samaca.

Taj gradski projekt nazvan "Ostani tu" je novina koju je uveo gradonačelnik Miro Bulj, a podržalo Gradsko vijeće osiguravajući za tu namjenu u gradskom proračunu 2.600.000 kuna. Tom demografskom mjerom žele se zadržali postojeći te privući drugi mladi ljudi trajno opredijeljeni živjeti u Sinju, odnosno njegovim naseljima.

Maksimalni iznos potpore iznosi 75 tisuća kuna, a mogu ga ostvariti mlade obitelji i samci koji namjeravaju trajno živjeti na području alkarskoga grada. Po 20 tisuća kuna može se dobiti za ishođenje akata o građenju te za priključenje na komunalnu infrastrukturu. Maksimalan iznos od 75 tisuća kuna dodjeljivat će se za kupnju građevinskog zemljišta s tim da udjel u ukupnoj cijeni parcele ne može biti veći od 25 posto. S jednakim iznosom od 75 tisuća kuna podupirat će se izgradnja i/li dovršetak izgradnje stambenog objekta kao prve nekretnine na području grada Sinja.

Javni poziv otvoren je mjesec dana, do 26. listopada ove godine.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 07:11