StoryEditorOCM
DalmacijaCjelodnevni pljusak

Veliko nevrijeme pogodilo imotski kraj: palo više od 120 litara kiše po kvadratnom metru, prekinut promet, vatrogasci spašavaju kuće i podrume

25. studenog 2018. - 23:28

Velike količine kiše pale su u nedjelju u večernjim satima na cijelom području Imotske krajine. U samom gradu Imotskom, na tamošnjoj meteorološkoj postaji, od 13 do 21 sat zabilježeno je 111,7 litara kiše po četvornom metru.

U Zmijavcima kako doznajemo i na južnom dijelu Imotskog polja i do 130 litara. Upravo je oko 20 sati županijskom prometnicom Kamenmost-Zmijavci-Runovići bilo nemoguće prometovanje zbog ogromne količine vode koja se slijevala sa brdskih područja.

Bilo je više intervencija vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe iz Imotskog na ispumpavanju poplavljenih podruma i prizemnih kuća. Štete će tek biti vidljive narednih dana. Slično je bilo na Kamenmostu, Glavini Donjoj, Runovićima, a na prometnici Glavina Donja-Proložac, također u večernjim satima, gotovo je bilo nemoguće prometovanje.

I kiša od subote, posebno u susjednoj Bosni i Hercegovini dodatno je punila podzemnim vodama imotsko Modro jezero, ali i ostala jezera. U samo sedam sati u Modrom jezeru čak dva metra je povećan vodostaj.K ako nam javljaju oko 22 sata u nedjelju vatrogasne ekipe JVP Imotski i dalje su na terenu u pomoći mještanima općina Runovići i Zmijavci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 20:10