StoryEditorOCM
Dalmacijavranjic dobiVa moderno nogometno igralište

Stadion u Vranjicu podižu na azbestnim temeljima

Piše PSD.
11. studenog 2008. - 21:11
Nakon sanacije azbestnog otpada, uredit će se i rekonstruirati stadionsko zdanje s 4500 sjedaćih mjesta koje bi trebalo udovoljavati svim uvjetima HNS-a

Nogometna škola Omladinac koja je smještena na odlagalištu
azbesta                                                         Duje Klarić / Cropix
Da se iz nečeg lošeg na kraju može izroditi i dobro najbolje svjedoči slučaj nogometnog igrališta “Omladinca” u Vranjicu ispod kojega leže velike količine azbestno-cementnog otpada i čija je sanacija počela sredinom kolovoza ove godine.

Naime, nakon što izvođači radova koje je angažirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost završe sanaciju samog igrališta, a radovi su pri samom kraju, krenut će se u uređenje i rekonstrukciju igrališta koje će početak sljedeće nogometne sezone dočekati spremno za odigravanje utakmica.

- U posljednje se vrijeme često čuje kako će igralište “Omladinca” biti gradski stadion, pa još jednom ponavljam da to nije istina. Neće biti gradski stadion, ali ćemo nakon sanacije u Vranjicu dobiti stadionsko zdanje s 4500 sjedaćih mjesta koje bi trebalo udovoljavati svim uvjetima HNS-a – rekao je solinski gradonačelnik Blaženko Boban.

- Gdje će biti budući gradski stadion, tek trebamo dogovoriti. Dok se taj stadion ne izgradi, a ako se pokaže potreba, igralištem će se, osim vranjičkoga kluba, moći koristiti i drugi nogometni klubovi s područja grada. Bilo bi apsurdno u nekom drugom gradu ili općini tražiti adekvatan stadion za odigravanje utakmica kada ćemo jedan takav imati u Vranjicu - objasnio je Boban buduću namjenu obnovljenog stadiona koji bi mogao koristiti i nogometni drugoligaš “Solin” u slučaju da igralište pokraj Jadra sljedeće sezone ne dobije potrebnu licenciju za održavanje drugoligaških, a s obzirom na najavljeno proširenje Prve lige, moguće i prvoligaških utakmica.

Nakon sanacije igrališta “Omladinca” Fond za zaštitu okoliša trebao bi početi i sanaciju preostalog dijela kave, potom područja Kosice, same tvornice “Salonit” te Mravinačke kave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 14:29