Dalmacija Split

sve bolje od boljeg

Dogradonačelnik Nino Vela: Nisam znao da u rekonstrukciji Hercegovačke nedostaje 300 metara dok mediji nisu objavili...

sve bolje od boljeg

U Hercegovačkoj ulici u projektu rekonstrukcije teškoj tri milijuna kuna najavljeno je asfaltiranje dionice duge 1,1 kilometar, ali to ipak nije napravljeno.

Kao što smo jučer pisali, bageri su zaustavljeni kod skretanja za "Prometovu" garažu što u konačnici iznosi oko 820 metara, a 300 metara ostalo je "visjeti" u zraku. Cijena radova ostala je ista uz opravdanje kako je "postavljen kvalitetniji asfalt".

Grad dao milijune kuna za 'peglanje' Hercegovačke, a sad se ispostavilo da 300 metara ceste nije obnovljeno iako je naplaćeno! Objašnjenje šefa za komunalu je genijalno

Komentar o misterioznih 300 metara tražili smo i od zamjenika gradonačelnika Nina Vele.

- Rekonstrukcija je rađena prema projektu iz 2012. godine, a u međuvremenu je dio ulice od Solinske do Prometove garaže sređivan. Dobit ćemo pisano izvješće nadzornog inženjera kako su oni ocijenili da je na tom potezu dobro napraviti uštedu i ne mijenjati asfalt jer je zadovoljavajući.

Na novinarsko pitanje zašto javnost iz medija saznaje da u rekonstrukciji nije napravljeno skoro 300 metara, a ne od Grada, Vela je kazao da ni on nije znao.

- Znam danas, nisam trebao znati prije. Nadzorni inženjer i voditelj projekta, ljudi od struke to rade, zašto bih ja trebao znati? - odgovorio je.

Naslovnica Split