Dalmacija Split

35 milijuna putnika godišnje

Počinje nova budućnost splitskog 'Prometa': potpisan ugovor za nabavku 34 nova autobusa; Opara: Do sada smo imali par arheoloških primjeraka...

35 milijuna putnika godišnje

Potpisivanje ugovora za nabavku nova 34 autobusa za Promet svečano je obilježeno u petak u hotelu Cornaro prigodnom konferencijom za novinare na kojoj je istaknuto kako današnjim danom počinje nova budućnost gradskog prijevoznika.

Nova vozila, kako nas je izvijestio direktor Miroslav Delić, trebala bi stići najkasnije do 15. listopada ove godine.

Delić je istaknuo kako su nova vozila važna za tvrtku koja godišnje preveze 35 milijuna putnika i prijeđe devet milijuna kilometara.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je izjavio kako je ponosan što je ovaj projekt usmjeren i na zaštitu okoliša s obzirom da se radi o autobusima najnovije generacije.

- Do sada smo imali par arheoloških primjeraka u voznom parku - našalio se poteštat i dodao kako ga posebno veseli činjenica što će vozila biti prilagođena osobama s invaliditetom.

 

Mario Madunić, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture kazao je kako je glavni cilj nabave poticanje graďana da se što više koriste javnim prijevozom. Najavio je kako Ministarstvo na nivou države sudjeluje u nabavci 187 autobusa čija je vrijednost 315 milijuna kuna, a tiče se obnove voznog parka Zagreba, Rijeke, Pule, Zadra, Siska, Osijeka, Dubrovnika i Vinkovaca.

Naslovnica Split