Dalmacija Split

miško 'pao' s travom

Splićanin u drvarnici zgrade u kojoj živi uzgojio plantažicu marihuane, njegovao je u šatoru u zajedničkom podrumu; Dilao je u slobodno vrijeme, a inače je zaposlen u javnoj ustanovi

 miško 'pao' s travom

Nad Ivanom M. (38) zvanim Miško određen je istražni zatvor nakon što je u drvarnici zgrade u kojoj je živio u splitskom predjelu Bol pronađena plantažica marihuane koju je njegovao u razapetom šatoru.

U prostoriji u podrumu imao je potpunu opremu za uzgoj indijske konoplje: reflektor, ventilator i filter.

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su u srijedu temeljem naloga obavili pretragu stana i drugih prostorija koje Miško koristi. Pronađeno je 265 grama marihuane, zatim 3 stabljike visine od 75 do 150 cm te potpuna oprema za njihov uzgoj.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu te je doveden pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja je nad njim određen istražni zatvor.

Osumnjičenom za ilegalnu poljoprivredu ovo nije prvi kazneni postupak za zlouporabu opojne droge. Tijekom 2017. godine je uhićen s 81 gramom amfetamina, a uz to je nađena i jedna stabljika marihuane, vaga te automatska puška.

Prije toga imao je prijave za posjedovanje droge, ali ne i za prodaju.

Ivan M. je inače zaposlen u jednoj javnoj ustanovi, a s obzirom da mu je određen istražni zatvor postoji mogućnost kako će nakon ilegalnog posla izgubiti i legalni.

Tijekom prošle godine na području PU splitsko-dalmatinske zapljenjeno je više od 555 kilograma i 182 stabljike marihuane. Za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet te droge prijavljene su 73 osobe.

Naslovnica Split