StoryEditorOCM
DalmacijaStudeni na Bačvicama

More je na 20 stupnjeva, plaže vrve kupačima, a do Božića je ostalo - 50 dana! Pogledajte fotografije s plaža diljem Dalmacije

Piše PSD
4. studenog 2018. - 19:09
plaza_uvala12-041118

Studeni je mjesec, kalendarski, ali klimatski nije ni najmanje "studeno". Čuli ste vjerojatno već sve slične šale na račun temperaturnih nebuloza zadnjih dana, ali nemojte zamjeriti - uistinu se događa presedan, ovako toplo vrijeme na početku jedanaestoga mjeseca davno nismo bilježili.

Dovoljno govori to da su temperature diljem obale na sigurnoj poziciji iznad dvadeset stupnjeva gotovo cijeloga dana, a i temperatura mora je "tu negdje". Ljuti ste na sebe što ste još prije mjesec dana izvukli debele pokrivače, kapute i šalove? Smetaju vam po kući, a vadite kupaće kostime? Niste jedini.

Danas su plaže vrvjele kupačima, a fotografije koje su naši fotoreporteri zabilježili podsjećaju više na kraj babljeg ljeta, nego na očekivano stanje na obali u studenome. Na Bačvicama se igrao picigin i bilo je prilično tmurno, ali zato se ne možemo načuditi fotografijama iz dubrovačke uvale Lapad - izgleda da je tamo ugođaj pravi kolovoški.

Što se događa s vremenom, pitanje je koje se nameće nekako samo od sebe - Božić je za 50-tak dana, u dućane su već stigli ukrasi za boriće i novogodišnji asortiman, a mi se "kuvamo". Čini se da ćemo ove blagdane dočekati - na moru.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:37