Dalmacija Split

NAKON PISANJA 'SLOBODNE'

I Opara iznenađen informacijom o Baldasarovoj plaći na račun Grada: Detaljnije ću to istražiti, ne smije biti ništa nezakonito

NAKON PISANJA 'SLOBODNE'

Premda je Ivu Baldasara, prema potpisanom sporazumu, čekalo radno mjesto u državnoj Agenciji za obalni linijski pomorski promet, donedavni gradonačelnik Splita odlučio se na šestomjesečni odmor uz mjesečnu naknadu od Grada predviđenu zakonom.

A ona, prema informaciji iz gradske administracije, u njegovu slučaju iznosi 28.345,27 kuna bruto, odnosno 17.511,24 kune neto. Sadašnji gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazao nam je kako nije upoznat s tom situacijom, ali će je detaljnije istražiti.

– Grad mora zakonito upravljati svojim novcem i budite uvjereni da ćemo nakon ove objave u Slobodnoj Dalmaciji, koja je i mene iznenadila, učiniti potrebno i doći do pravnih informacija kako se ne bi dogodilo ništa nezakonito – istaknuo je Krstulović Opara.

Naime, premda spomenuta naknada služi kako bi donedavni dužnosnik našao novi posao, čini se da se Baldasar preračunao i ostao bez posla koji ga je čekao jer se nije javio 15 dana nakon prestanka obnašanja dužnosti gradonačelnika, što je bilo 7. travnja 2017. godine.

Tako je Baldasar trebao zatražiti povratak u Agenciju u roku od 15 dana od 8. travnja, a ne 15 dana nakon 6. listopada, kad mu prestaje stizati naknada. Izgubio je stari posao jer se nije javio u predviđenom roku, no činjenica je da je primao naknadu od Grada koja služi kako bi donedavni dužnosnik našao novi posao.

Naslovnica Split