StoryEditorOCM
Dalmacijapripremite papirologiju

Odlične vijesti za sve koji ne mogu priuštiti napuhane cijene nekretnina: u Trogiru se gradi stotinjak POS-ovih stanova, krenule su prijave

Piše PSD.
22. studenog 2019. - 16:12

Grad Trogir pozvao je građane da dostave svoje zahtjeve za kupnju stotinjak stanova iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) čija je izgradnja planirana u Planom.

Zahtjev na temelju kojeg će se utvrđivati lista reda prvenstva podnosi se na posebnom obrascu koji se može preuzeti u pisarnici gradske uprave na adresi Put Muline 2 ili na internetskoj stranici www.trogir.hr.

Pravo na kupnju POS-ovih kvadrata imaju svi građani - državljani Republike Hrvatske koji imaju uredno prijavljeno prebivalište na području grada Trogira u trenutku podnošenja spomenutog zahtjeva.

Cijena još nije poznata

Za mlade Trogirke i Trogirane vrijedit će isti uvjeti kao za sve ostale građane koji se natječu za druge POS-ove projekte u Hrvatskoj, najavljuju predstavnici lokalne vlasti.

– Nakon godinu dana pripreme dokumentacije i uređivanja prava na dijelu čestice koja je namijenjena za pristupnu prometnicu, Grad je postao vlasnik tog dijela zemljišta, pa možemo početi prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova. Svi zainteresirani mogu se prijaviti i ako zadovoljavaju sve uvjete, konkurirati za kupnju POS-ova stana po cijeni koja će biti daleko povoljnija nego tržišna, što je od posebne važnosti za mlade trogirske obitelji koje sebi ne mogu priuštiti komercijalnu cijenu stambenih kvadrata koja je na našem području i viša od hrvatskog prosjeka. Ostatak posla je sada na državnoj Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama, a početkom prosinca imat ćemo detaljnije predstavljanje cijelog POS-ova programa – naglasio je gradonačelnik Ante Bilić.

Bodovanje i uvrštavanje na listu prvenstva provest će se u skladu s pripadajućom gradskom odlukom, a prijedlog liste reda prvenstva objavit će se na oglasnoj ploči i na internetskoj stranici Grada. Svaki podnositelj zahtjeva imat će pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlogu popisa i obavljeno bodovanje, odnosno neuvrštavanje na gradsku listu.

– Prigovori će se moći podnositi Povjerenstvu za utvrđivanje liste prvenstva za kupnju stana prema programu društveno poticane stanogradnje na području grada Trogira u roku od osam dana od dana objavljivanja prijedloga popisa na oglasnoj ploči i na web-stranici Grada, a o osnovanosti primjedaba odlučivat će gradonačelnik. Konačna lista reda prvenstva također će se objaviti na oglasnoj ploči i na internetskom portalu Grada nakon donošenja odluke o podnesenim prigovorima – istaknuli su iz gradske uprave.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:10