StoryEditorOCM
Dalmacijatežak teren

Bešćutni vlasnici bacili štene u kanjon Cetine! Od sigurne smrti spasili pripadnici HGSS-a, preplašenog mališana izvukli su s dubine od preko 100 metara

11. travnja 2019. - 15:17
potraga_visovac17-070418

Odavno je poznato da niti jedno živo biće na ovoj planeti nije, a niti će napraviti grozote kao što to ljudi znaju i umiju. Da prevladavaju takvi primjerci naše vrste, svijet bi bio puno gore mjesto za život, ali srećom nije tako i to su još jednom dokazali pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Makarske.

Sinoć su, po dojavi Udruge "Šapama od srca" oko 18.20 sati poslali petoricu pripadnika prema kanjonu rijeke Cetine na području Općine Zadvarje kako bi spasili psića od sigurne smrti.

Ilegalni uzgajivači pasa rugaju se s državom: nitko ne nadzire ogromno crno tržište; Evo što kažu hrvatski zakoni o biznisu u kojem se vrte milijuni!

U 19.05 spašavatelji su već bili na terenu i krenuli s izvlačenjem štenca, koji je od strane neodgovornog i nehumanog vlasnika odbačen u duboki i strmi kanjon surove rijeke. Da svaki život za njih jednako vrijedi, još jednom su dokazali djelatnici HGSS-a koji su po mokrom i skliskom terenu dubine od preko 100 metara, uspješno izvukli psa na sigurno.

- Ovim putem apeliramo na sve vlasnike kućnih ljubimaca da se odgovorno odnose prema svojim ljubimcima, jer ovo nije način za rješavanje neželjene mladunčadi - poručili su obajvom na svojoj Facebook stanici, koja je poraćena fotografijom preplašenog, ali sretnog štenca u naručju svojih heroja.

Nažalost, kao što smo već nebrojeno puta o tome pisali, Zakon o zaštiti životinja gotovo da se uopće ne primjenjuje, a promjene na bolje nisu niti na vidiku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:35