StoryEditorOCM
DalmacijaNIJE SVE CRNO

Izvješća demantiraju ministra Gorana Marića: hotel 'Hrvatska', kakav god bio, svake godine zaradi više od šest milijuna kuna!

Piše Dijana Turić/Makarska kronika
17. listopada 2018. - 00:29

Baškovoški hotel “Hrvatska”, koji Ministarstvo državne imovine prodaje za 35,9 milijuna kuna uz jamčevinu od 1,79 milijuna kuna i za koji se ponude podnose do 26. listopada, prema financijskim izvješćima poslovao je pozitivno. To se, međutim, ne slaže s izjavom ministra državne imovine Gorana Marića koji nam je kazao, kako smo i objavili, da je hotel poslovao s gubitkom.

Pobuna u malom mistu: 'Država nam je zatvorila hotel uoči sezone i tako nas sve ostavila bez nekoliko milijuna kuna'; Ministar Marić: Za sve je kriva nesposobna uprava koja je proizvodila gubitke!

Naime, prema financijskim izvješćima prihodi hotela, koji je kao bivša vojna nekretnina do lani poslovao u sklopu Cluba Adriatic, zadnjih nekoliko godina bili su veći od šest milijuna kuna, dok su rashodi iznosili od 5,6 do 6 milijuna kuna tako da gubitka zapravo nije bilo, a samo prošlu godinu hotel je završio s plusom od oko 700 tisuća kuna.

Hotel u kojem su boravili Slovaci, Poljaci i Česi, lani je ostvario 33.410 noćenja, 2016. godine 33.832, a 2015. godine 33.568 noćenja i radio je od 1. svibnja do 30. rujna.

Prema provjerenim informacijama, hotel sa 136 soba bio je u fiksnom zakupu s agencijom koja je isti plaćala i u zimskom periodu samo kako bi se “pokrio” dio godine kada je hotel zatvoren i kako bi uplaćenim sredstvima opstao cijeli Club Adriatic.

U hotelu je radilo 48 djelatnika od čega 18 stalno zaposlenih te 30 sezonaca i svi su oni, nakon Vladine odluke o izdvajanju iz upravljanja Adriatica “Hrvatskom”, prešli u Adriatic.

S obzirom na to da hotel nije radio ove sezone jer je primopredaja Ministarstvu državne imovine obavljena 5. siječnja, Općina Baška Voda, komunalno poduzeće Gradina i TZ Baška Voda ostali su bez više od 600 tisuća kuna prihoda kako je i govorio baškovoški načelnik Josko Roščić.

Naime, lani je TZ Baška Voda uprihodila 177.901 kunu boravišne pristoje, Gradina je odvoz otpada naplatila 338.228 kuna, a Općina od komunalne naknade zaradila 93.729 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:07