StoryEditorOCM
Dalmacijaoblaci nad dalmacijom

Nakon sparine stiže osvježenje: pred nama je drastična promjena vremena, stižu nevere s grmljavinom; Evo kada će ponovo upeći sunce

Piše PSD
7. lipnja 2018. - 13:21
kisa_stradun9-160815

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, ali i dalje nestabilno, uz uglavnom poslijepodnevne pljuskove i grmljavine, ponegdje i olujna nevremena - jedan je od sažetijih opisa vremena - i prošlih i budućih dana, piše HRT.

Prolazna kiša uz grmljavinu vjerojatna je poslijepodne ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije. Na obali uglavnom sunčano, ujutro uz mjestimice slabu do umjerenu buru, a danju jugozapadnjak i zapadnjak.

Najviša temperatura između 27 i 31 °C.

Na jugu Hrvatske prevladavat će sunčano, samo ponegdje uz mogućnost za lokalno jači razvoj oblaka i pokoji pljusak ili neverin.

More mirno i malo valovito, uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na otvorenome i sjeverozapadni vjetar, a ujutro uz obalu mjestimice uz buru.

Na Jadranu prema kraju petka te u subotu česta kiša praćena grmljavinom, a mjestimice će biti i nevera, uz obilniju oborinu. Temperatura zraka snizit će se malo u subotu. 

Od nedjelje ponovno uglavnom suho, sunčanije i toplije.

Zapuhat će u petak jugo, koje će u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak potom i zapadnjak.

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, bit će visok, u mnogim krajevima i vrlo visok, pa ne zaboravite se kvalitetno zaštititi, pogotovo ako ste dulje izvan "debele" hladovine, upozoravaju stručnjaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:39