StoryEditorOCM
Dalmacijaniču stupovi nadvožnjaka

Radovi kod bivšeg 'Mercatora' idu prema planu, ali će biti prekinuti

Piše Mia Sesartić
Vladimir Dugandžić/Hanza Media
20. ožujka 2018. - 22:48

Radovi na izgradnji nadvožnjaka solinske obilaznice kod "Salona Malla", bivšeg "Mercatora", odvijaju se planiranom dinamikom.
Odgovaraju tako na naš upit iz Ureda za odnose s javnošću "Hrvatskih cesta", investitora spomenutih radova.

Pitanje je to koje je zadnjih nekoliko mjeseci aktualno za stanovnike Solina, Splita, Kaštela i susjednih mjesta budući da je riječ o radovima uz glavnu prometnicu, ulaz, odnosno izlaz iz Splita, te se posebno u frekventnijim satima stvaraju velike gužve kako na ovoj, tako i na staroj cesti.

– "Hrvatske ceste" su putem ugovornog izvođača radova, tvrtki "Cestar" i "Hering", u proteklom razdoblju izvršile radove na premještanju i zaštiti postojećih instalacija u zoni budućeg nadvožnjaka. Po završetku navedenih aktivnosti pristupilo se i radovima iskopa za temelje upornjaka i stupišta nadvožnjaka, te paralelno i radovima na njihovu betoniranju – kazuju nam iz "Hrvatskih cesta".

Kako nadalje doznajemo, obavljaju se i radovi iskopa za srednje stupište, između dvaju kolnika državne ceste, odnosno solinske obilaznice, te betonski radovi na izgradnji istočnog upornjaka i istočnog stupišta nadvožnjaka.

U tijeku su i pripremni radovi na rekonstrukciji istočnog kolnika obilaznice, a za to vrijeme će se promet preusmjeriti na zapadni kolnik.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom uz postavljenu privremenu regulaciju prometa, te se očekuje do početka turističke sezone, 15. lipnja, završiti radove na rekonstrukciji kolnika spomenute ceste, kao i završiti radove na objektu nadvožnjaka, a sve kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje prometa na toj državnoj prometnici u punom prometnom profilu, poručuju iz "Hrvatskih cesta".

Obustava radova za vrijeme turističke sezone, kako je prije najavljeno, trajala bi tako do 15. rujna.

Posao na rekonstrukciji Jadranske magistrale, odnosno denivelacije raskrižja Magistrale s Mravinačkom ulicom, počeo je 30. studenoga 2017. godine, kada je izvođač uveden u posao, dakle prije tri i pol mjeseca.

Budući da na tom dijelu obilaznice više nema semafora, uočava se češto prelazak, pretrčavanje pješaka, što je vrlo opasno. Grad Solin je već prije potencirao korištenje prolaza za pješake ispod mosta. S obzirom na situaciju i radove, sve se sudionike upozorava na pojačan oprez na tom dijelu.

Inače, planirano trajanje radova je dvanaest mjeseci od uvođenja u posao, a što uključuje i predviđenu obustavu radova tijekom turističke sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:45