StoryEditorOCM
Dalmacijabrod sproveden u luku

Splitska pomorska policija uhvatila talijansku ribaricu: 'Mislili su da zbog lošeg vremena mogu loviti ribu u našim vodama'

Piše PSD
22. veljače 2018. - 18:00
makarska_jugo2-051114

Talijanski ribarski brod uočen je u četvrtak oko 10 sati ujutro u hrvatskim teritorijalnim vodama, doznajemo od splitske policije. Ribaricu je primijetio Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka praćenjem podsustava  za nadzor državne granice na moru, o čemu je odmah obaviješteno najbliže plovilo Postaje pomorske policije Split. 

'Prema prvim informacijama ribarica je obavljala ribolov u našim vodama očito krivo procijenivši kako zbog lošeg vremena na moru to može obavljati neometano u hrvatskim teritorijalnim vodama, međutim, hrvatska pomorska policija spriječila je to uzaptivši ribaricu', javljaju iz splitske policije.

Strana ribarica se u ovom trenutku uz pratnju službenog policijskog plovila sprovodi u luku Vis te će policijski službenici provesti kriminalističko istraživanje nad zapovjednikom plovila i članovima posade radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja, te podnošenja adekvatne prijave.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:43