StoryEditorOCM
DalmacijaZAVRŠENa 16. po REDU KULTURNA MANIFESTACIJA nazorovi dani

POSTIRA Plaketa ‘Vladimir Nazor’ profesorici Giti Dragičević

Piše PSD.
23. svibnja 2011. - 12:24
Dodjelom plaketa i priznanja te bogatim zabavno-kulturnim programom u Postirima, rodnome mjestu pjesnika Vladimira Nazora, završena je tradicionalna 16. po redu prosvjetno-kulturna manifestacija “Nazorovi dani” koja se priređuje u spomen na bogat opus toga velikana hrvatske pisane riječi.

Ovogodišnja proslava bila je u znaku 135. obljetnice rođenja Vladimira Nazora i Milana Begovića, a u ime pokrovitelja Hrvatskog sabora bio je nazočan dr. Petar Selem, koji je i predsjednik Nacionalnog odbora Nazorovih dana.

Prigodno slovo sudionicima skupa uputili su Visko Haladić, zamjenik župana splitsko-dalmatinskog, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i Andrija Biličić, predsjednik Organizacijskog odbora “Nazorovih dana” i ravnatelj postirske osnovne škole koja nosi Nazorovo ime.

Promicanje djela

Visoko priznanje, Plaketu „Vladimir Nazor“ dr. Petar Selem uručio je prof. Giti Dragičević iz Supetra za njezin značajan doprinos u promicanju djela Vladimira Nazora kroz mnogobrojne aktivnosti, a osobito u radu Nacionalnog odbora manifestacije “Nazorovi dani”.

Nagrađeni su najuspješniji učenici na literarnom natječaju „Nazor i mi“ koji je objavila Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, a na natječaju su sudjelovale 62 škole sa 164 prijavljena rada. Po ocjeni stručnog povjerenstva, prvo mjesto pripalo je Dariji Posavec, učenici 6.a razreda OŠ “Ivana Rangera“ iz Lepoglave, drugo mjesto osvojila je Đani Lelas, učenica 7.a razreda OŠ “Majstora Radovana“ iz Trogira, a treće Samanta Zgrablić, učenici 8.a razreda OŠ „Vladimir Nazor“ iz Pazina.

Programom Bregoviću u čast predstavili su se učenici Osnovne škole iz Vrlike koja nosi književnikovo ime.

U spomen na književne velikane Nazora i Begovića njihove stihove kazivali su Maja Marija Štambuk i Zorana Petković, učenice Srednje škole Brač iz Supetra. Želja organizatora bila je i povezati učenike kojima je zajednička ljubav prema literaturi pa su se predstavili sudionici manifestacija “Goranovo proljeće“ Martina Čavlović, “Tin i ja“ Martin Medved, „Ča, more judi“ Tomislav Granić i „Lidrano 2010“ Mihovil Čulin.

IVICA RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:59