StoryEditorOCM
Dalmacijadodjela za veliku gospu

Poznati dobitnici nagrada Grada Sinja: za životno djelo Andriji Filipoviću Grčiću

Piše PSD.
6. kolovoza 2014. - 23:22
Ovogodišnju nagradu Grada Sinja za životno djelo dobit će Andrija Filipović Grčić iz Sinja, dugogodišnji predsjednik alkarskog Časnog suda.

Filipović Grčić je član Viteškog alkarskog društva od 1965. godine, a alkar kopljanik bio je od 1969. do 1983. godine. Na dužnosti predsjednika Časnog suda, koju obnaša u kontinuitetu od 1997. godine, Filipović Grčić se zalagao za poštivanje statuta, pravila i prastarih običaja radi očuvanja tradicije i viteštva. Naglašava se da je svojim autoritetom i pravednošću osvojio simpatije članova Viteškog alkarskog društva i građana Sinja.

Osobne nagrade dobit će Tomislav Domazet Lošo za postignute izuzetne rezultate u biološkim znanostima, Filip Ratković za postignuća u društvenom životu i udrugama civilnog društva i Stanko Župić povodom njegova neprekidnog pjevanja u župnom zboru župe Čudotvorne Gospe Sinjske te druge njegove aktivnosti vezane uz glazbu i pjevanje.

Kolektivne nagrade dobit će NK Tekstilac povodom 60 godina uspješnog sportskog djelovanja i Udruga umirovljenika Sinj za uspješno ostvarivanje prava i interesa umirovljenika i starijih osoba.

Nagrade laureatima bit će uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 12. kolovoza u povodu Dana grada kojega Sinjani slave 15. kolovoza na dan svoje nebeske zaštitnice Gospe Sinjske.

Toni Paštar
Foto: Tom Dubravec / CROPIX 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:22